0 0 votes
Article Rating

Žampiónový krém

Žampionový krém je jedna z mým nejoblíbenějších polévek. Je strašně rychlá, krémová a lahodná. Skvěle jí doplňuje parmazán a opečené žampiony.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • 500g žampiónů
  • 2 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • zeleninový vývar
  • 150ml smetany alespoň 31%
  • petržel
  • hrst parmazánu
  • plátek másla
  • kmín
  • pažitka

Postup:

Napřed jsem si na másle a troše oleje orestovala cibulku s česnekem dozlatova. Na tento základ jsem přihodila nakrájené žampiony. Ty jsem v pánvi osolila, opepřila a okmínovala a restovala do hněda.

Pokud se žampiony začnou připalovat, podlej je trochou vývaru a restuj dál. Cca po 5-ti minutách restování žampionů je zaleju vývarem tak, aby byly ponořené a vařím dalších 10-15 minut.

Na závěr žampiony rozmixuju dohladka, chvíli to trvá. Přileju smetanu, kterou nechám probublat, přidám trochu parmazánu a je hotovo.

Na závěr doplním čerstvou petrželkou nebo pažitkou, parmazánem a restovanými žampiony.

Doba vaření: 30 minut                            Porcí: 6

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x