Žampionový krém je jedna z mým nejoblíbenějších polévek. Je strašně rychlá, krémová a lahodná. Skvěle jí doplňuje parmazán a opečené žampiony.
Co na to budeš potřebovat:
500g žampiónů
2 cibule
2-3 stroužky česneku
zeleninový vývar
150ml smetany alespoň 31%
petržel
hrst parmazánu
plátek másla
kmín
pažitka
Postup:
Napřed jsem si na másle a troše oleje orestovala cibulku s česnekem dozlatova. Na tento základ jsem přihodila nakrájené žampiony. Ty jsem v pánvi osolila, opepřila a okmínovala a restovala do hněda.
Pokud se žampiony začnou připalovat, podlej je trochou vývaru a restuj dál. Cca po 5-ti minutách restování žampionů je zaleju vývarem tak, aby byly ponořené a vařím dalších 10-15 minut.
Na závěr žampiony rozmixuju dohladka, chvíli to trvá. Přileju smetanu, kterou nechám probublat, přidám trochu parmazánu a je hotovo.
Na závěr doplním čerstvou petrželkou nebo pažitkou, parmazánem a restovanými žampiony.