Haloumi sýr se skvěle hodí na gril. Mám však vyzkoušeno, že se skvěle hodí i opečený na pánvi do wrapu! Opět trochu recept co dům dal a velmi mile mě překvapil, je výbornej. Dělám ho i v obměně s tofu, nebo kuřetem.
Co na to budeš potřebovat:
2 tortily
haloumi sýr
1 červená cibule
1 stroužek česneku
trochu parmazánu
směs salátů
rajčata
okurka
limeta
avokádo
řecký jogurt
Postup:
Avokádovou pastu jsem udělala z avokáda, parmazánu, česneku, řeckého jogurtu, červené cibule a limetové šťávy. Vše jsem vložila do mixéru a rozmimxovala na hladkou pastu.
Haloumi sýr jsem si na troše oleje osmahla na pánvi a mohla jsem jít plnit tortilu. Do té jsem dala na kousky nakrájená rajčata, okurku, sýr a celé to doplnila právě avokádovou pastou.
Doba vaření: 20 minut Porcí: 2
Co se může pokazit: že koupíš špatné avokádo. Musí být akorát zralé, ani moc měkké, ani tvrdé, jedině tak bude dobré. Nezralim avokádem jsem si už pár jídel zkazila, tak vybírej pečlivě.