0 0 votes
Article Rating

 Vajíčkovka

Pomazánky jsou vděčné jídlo. Hodí se na snídani, sváču, nebo večeři. Tahle vajíčkovka je asi moje nejoblíbenější.

 

Co na to budeš potřebovat:

  •  5 vajec
  • 1 vrchovatá lžíce pomazánkového másla
  • 2 vrchovaté lžíce plnotučného tvarohu
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 1 lžička majonézy
  • 2 jarní cibulky

Postup:

  1. Nejprve si uvařím vajíčka natvrdo. Vložím je do studené a osolené vody a pomalu přivedu k varu. Tímto postupem se minimalizuje riziko popraskání vajec. Následně je vařím 10 minut. 
  2. Uvařená a oloupaná vajíčka rozmělním vidličkou, přidám nadrobno nakrájenou cibulku a smíchám s ostatními ingrediencemi. Dochutím solí a pepřem.

Co se může pokazit? Je dobré dát si pozor na převaření vajec. Ty se poznají tak, že je žloutek po obvodu modrý. Ano, přesně tak, jak znáš ze školních jídelen atd…

Doba vaření: 15 minut

Porcí: x

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x