Pomazánky jsou vděčné jídlo. Hodí se na snídani, sváču, nebo večeři. Tahle vajíčkovka je asi moje nejoblíbenější.
Co na to budeš potřebovat:
5 vajec
1 vrchovatá lžíce pomazánkového másla
2 vrchovaté lžíce plnotučného tvarohu
1 lžička kremžské hořčice
1 lžička majonézy
2 jarní cibulky
Postup:
Nejprve si uvařím vajíčka natvrdo. Vložím je do studené a osolené vody a pomalu přivedu k varu. Tímto postupem se minimalizuje riziko popraskání vajec. Následně je vařím 10 minut.
Uvařená a oloupaná vajíčka rozmělním vidličkou, přidám nadrobno nakrájenou cibulku a smíchám s ostatními ingrediencemi. Dochutím solí a pepřem.
Co se může pokazit? Je dobré dát si pozor na převaření vajec. Ty se poznají tak, že je žloutek po obvodu modrý. Ano, přesně tak, jak znáš ze školních jídelen atd…