Nejlepší a nejjednodušší dort. Naposledy jsem ho dělala mamce k narozeninám. Je úžasně svěží a krémový.
Co na to budeš potřebovat:
500g tučného tvarohu ve vaničce (2 balení)
250g sýru Philadelphia (2 balení)
31% smetana ke šlehání (2 balení)
150g (nebo 300) máslových sušenek, já použila kakaové
máslo
3 vajíčka
cca 30g cukru (případně medu, nebo kombinace)
jahody
hoblinky čokolády
citrónová šťáva/citrónová kůra
(trocha rumu)
Postup:
Na korup si v mixéru rozmixuji máslové sušenky co nejjemněji. Směs následně smíchám s rozpuštěným máslem (množství přizpůsob množství sušenek), aby vzniklo těstíčko.
Následně sušenky upěchuji v tenké vrstvě do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy. Formu se sušenkami dám na 20 minut ztuhnout do mrazáku a mezitím si připravím náplň.
Na náplň: náplň je hrozně jednoduchá. Smíchám tvarohy, sýr, vajíčka, cukr, citrónovou šťávu a šlehačem rozšlehám na nízké otáčky do kompaktní náplně.
Tu vyleji na připravený korpus a peču na 180 stupňů na horkovzduch, dokud dort na povrchu nezezlátne a není uprostřed upečený (poznáš podle špejle, zda na ní těsto ulpí).
Když je dort hotový, vyndám ho z trouby a nechám vychladnout. Vychladlý dort pak pomažu dobře vyšlehanou šlehačkou (pomáhám si ztužovačem) a pokladu plátky čerstvých jahod a hoblinkami hořké čokolády.
Celý dort dám ještě alespoň na hoďku, nejlépe však přes noc, ztuhnout do lednice.
TIP: Do trouby můžeš dát i nádobu s vodou. Ta se bude odpařovat a měla by zabránit popraskání dortu.