0 0 votes
Article Rating

Tvarohový dort s jahodami

Nejlepší a nejjednodušší dort. Naposledy jsem ho dělala mamce k narozeninám. Je úžasně svěží a krémový.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • 500g tučného tvarohu ve vaničce (2 balení)
  • 250g sýru Philadelphia (2 balení)
  • 31% smetana ke šlehání (2 balení)
  • 150g (nebo 300) máslových sušenek, já použila kakaové
  • máslo
  • 3 vajíčka
  • cca 30g cukru (případně medu, nebo kombinace)
  • jahody
  • hoblinky čokolády
  • citrónová šťáva/citrónová kůra
  • (trocha rumu)

Postup:

  1. Na korup si v mixéru rozmixuji máslové sušenky co nejjemněji. Směs následně smíchám s rozpuštěným máslem (množství přizpůsob množství sušenek), aby vzniklo těstíčko.
  2. Následně sušenky upěchuji v tenké vrstvě do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy. Formu se sušenkami dám na 20 minut ztuhnout do mrazáku a mezitím si připravím náplň.
  3. Na náplň: náplň je hrozně jednoduchá. Smíchám tvarohy, sýr, vajíčka, cukr, citrónovou šťávu a šlehačem rozšlehám na nízké otáčky do kompaktní náplně.
  4. Tu vyleji na připravený korpus a peču na 180 stupňů na horkovzduch, dokud dort na povrchu nezezlátne a není uprostřed upečený (poznáš podle špejle, zda na ní těsto ulpí).
  5. Když je dort hotový, vyndám ho z trouby a nechám vychladnout. Vychladlý dort pak pomažu dobře vyšlehanou šlehačkou (pomáhám si ztužovačem) a pokladu plátky čerstvých jahod a hoblinkami hořké čokolády.
  6. Celý dort dám ještě alespoň na hoďku, nejlépe však přes noc, ztuhnout do lednice.

TIP: Do trouby můžeš dát i nádobu s vodou. Ta se bude odpařovat a měla by zabránit popraskání dortu.

Doba vaření:  1 hodina 30 minut

Porcí: 8

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x