0 0 votes
Article Rating

tvarohové langošeTvarohové langoše

Není potřeba si odpírat jakékoliv jídlo, ani klasické langoše. Stačí je jen udělat trochu víc odlehčeně a výživově hodnotnější. Tyhle jsou z tvarohového těsta. Dají se udělat klasicky naslano, ale i nasladko. Já potřebovala zdělat domácí kečup, takže klasické langoše s kečupem a sýrem byly jasnou volbou.

Co na to budeš potřebovat:

  • 250g tučného vaničkového tvarohu
  • 250g špaldové hladké mouky
  • 2 vejce
  • lžička soli
  • lžička kypřícího prášku
  • suroviny na obložení langoše

Postup:

  1. Tvaroh jsem smíchala s vajíčky, přidala prosátou mouku, sůl a kypřící prášek a vše smíchala v kompaktní těsto. Těsto by mělo být trochu hustší, asi ako na lívance.
  2. Smažila jsem na menší vrstvičce oleje z obou stran. Je potřeba langoše smažit spíše na nižší teplotu, aby se těsto dobře propeklo.
  3. Osmažené langoše jsem přenadala na ubrousek, aby se vsákl přebytečný olej, potřela domácím kečupem a posypala sýrem.

Doba vaření: 20 minut               Porcí: 6

tvarohové langoše
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x