Není potřeba si odpírat jakékoliv jídlo, ani klasické langoše. Stačí je jen udělat trochu víc odlehčeně a výživově hodnotnější. Tyhle jsou z tvarohového těsta. Dají se udělat klasicky naslano, ale i nasladko. Já potřebovala zdělatdomácí kečup, takže klasické langoše s kečupem a sýrem byly jasnou volbou.
Co na to budeš potřebovat:
250g tučného vaničkového tvarohu
250g špaldové hladké mouky
2 vejce
lžička soli
lžička kypřícího prášku
suroviny na obložení langoše
Postup:
Tvaroh jsem smíchala s vajíčky, přidala prosátou mouku, sůl a kypřící prášek a vše smíchala v kompaktní těsto. Těsto by mělo být trochu hustší, asi ako na lívance.
Smažila jsem na menší vrstvičce oleje z obou stran. Je potřeba langoše smažit spíše na nižší teplotu, aby se těsto dobře propeklo.
Osmažené langoše jsem přenadala na ubrousek, aby se vsákl přebytečný olej, potřela domácím kečupem a posypala sýrem.