5 1 vote
Article Rating

Tvarohové knedlíčky

Tyto knedlíčky se hodí jako dezert, ale i jako hlavní jídlo a přitom to s tím hřešením není tak horké. Jako malá jsem měla tvarohové knedlíčky ráda s jahodovou omáčkou. Doma jsem však neměla tolik jahod na omáčku, ale měla jsem zakysanku a čokoládu na vaření a našla jsem i perník na strouhání, který jsem vždycky chtěla do nějakého jídla vyzkoušet! Nikdy není dost experimentování. Dost často tak vzniknou zajímavé oblíbené recepty, které by člověka normálně nenapadly.

Co na to budeš potřebovat:

  • 2 tvarohy (nejlépe balený, ne ve vaničce. Já doma měla jeden a jeden)
  • plátek másla
  • cca 200g krupičky
  • vajíčko
  • trocha vanilkového cukru nebo med
  • lesní ovoce

Na polevu:

  • čokoláda na vaření
  • zakysanka alespoň 15%
  • kapka rumu

Postup:

ze všech ingrediencí na těsto uhňácej hladké těsto a dej na chvíli uležet do lednice, aby se knedlíčky lépe tvořily. Pak už je to rychlovka – vytvořit knedlíčky a dát vařit do vroucí vody, dokud nevyplavou.

Na polevu jsem si rozpustila čokoládu a zakápla trochou rumu. Po stáhnutí z plamene jsem smíchala se zakysankou.

Pak už stačí jen posypat nastrouhaným perníkem a ovocem a je hotovo !

Doba vaření: 15 minut                                                  Porcí: 4

  • Co se může pokazit: při použití jenom vaničkových tvarohů může být těsto příliš řídké
  • Tip:knedlíčky se hodí jako rychlý dezert ke kávě pro nečekanou návštěvu
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x