0 0 votes
Article Rating

Treska v bylinkové krustě

Dle použitých ingrediencí je jasné, že půjde o moc dobré jídlo. Opět z kategorie „jen šoupnout do trouby“ a ta udělá vše za tebe. Pokud nechceš dělat jen filet na přírodno, je tohle jednoduchá alternativa.

Co na to budeš potřebovat:

  • 500g tresky
  • hrst kukuřičné strouhanky
  • hrst klasické strouhanky
  • petržel
  • citronová šťáva
  • 50g másla
  • pažitka
  • hrst mandlí – plátky
  • na bramborovou kaši:
  • 500g brambor
  • hrníček mléka
  • lžička hrubozrnné hořčice
  • 50g másla

     

Postup:

Strouhanku na rybku připravím z kukuřičné a klasické strouhanky, kterou ještě ochutím petrželkou, citrónovou šťávou, pažitkou a změklým máslem. Máslo způsobí, že se strouhanka hezky opeče a udělá požadovanou krustičku.

Strouhanku pokládám na očištěnou a osolenou rybu a zasypu jí plátky mandlí. Peču v troubě cca 10-15 minut s funkcí trouba s grilem na 200 stupňů.

Jako přílohu dělám klasickou bramborovou kaši. Tentokrát do ní však přidám lžičku hrubozrnné hořčice pro zvýraznění chuti.

Doba vaření: 30 minut                            Porcí: 4

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x