Treska v bylinkové krustě
Dle použitých ingrediencí je jasné, že půjde o moc dobré jídlo. Opět z kategorie „jen šoupnout do trouby“ a ta udělá vše za tebe. Pokud nechceš dělat jen filet na přírodno, je tohle jednoduchá alternativa.
Co na to budeš potřebovat:
- 500g tresky
- hrst kukuřičné strouhanky
- hrst klasické strouhanky
- petržel
- citronová šťáva
- 50g másla
- pažitka
- hrst mandlí – plátky
- na bramborovou kaši:
- 500g brambor
- hrníček mléka
- lžička hrubozrnné hořčice
- 50g másla
Postup:
Strouhanku na rybku připravím z kukuřičné a klasické strouhanky, kterou ještě ochutím petrželkou, citrónovou šťávou, pažitkou a změklým máslem. Máslo způsobí, že se strouhanka hezky opeče a udělá požadovanou krustičku.
Strouhanku pokládám na očištěnou a osolenou rybu a zasypu jí plátky mandlí. Peču v troubě cca 10-15 minut s funkcí trouba s grilem na 200 stupňů.
Jako přílohu dělám klasickou bramborovou kaši. Tentokrát do ní však přidám lžičku hrubozrnné hořčice pro zvýraznění chuti.
Doba vaření: 30 minut Porcí: 4