0
0
votes
Article Rating
Těstoviny s ovčím sýrem
Vůbec nechápu proč tyhle těstoviny nedělám častěji. Jsou chuťově velice zajímavé a hlavně lehké. Kéžby by byl ovčí sýr tak snadno k sehnání jako ten kozí. Snad se dočkám :). Ovčí sýr je podle mě totiž snad vůbec ten nejchutnější.
Co na to budeš potřebovat:
- 350g těstovin
- 100-200g tvrdého ovčího sýra
- cherry rajčátka – čím sladší tím lepší
- 1dl bílého suchého vína
- rukola
- 2 stroužky česneku
- oříšek másla
Postup:
V pánvi si na troše oleje a másla orestuju stroužky česneku, které jen rozmáčknu nožem, aby uvolnily více aroma. Až začnou chytat barvu, zaleju je bílým vínem, nechám trochu probublat, přihodím rukolu a promíchám. Mezitím vyndám česnek a vzápětí přihazuju uvařené těstoviny i s trochou vody, ve které se vařily. To nejlepší nakonec – zasypu bohatě ovčím sýrem, dozdobím čerstvou rukolou, trochu dosolím a opepřím.
Doba vaření: 20 minut Porcí: 5
0
0
votes
Article Rating