0 0 votes
Article Rating

Štika s červenou čočkou

Štika není úplně obvyklá ryba, velmi mile mě ovšem překvapila svou chutí. Rozhodně tedy doporučuji vyzkoušet.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • filety ze štiky
  • hladká mouka
  • 300g červené čočky
  • 1 bílá cibule
  • 3 sroužky česneku
  • hrst cherry rajčat
  • malou skleničku sušených rajčat
  • sušený česnek
  • citrónová šťáva
  • máslo

Postup:

  1. rybku jsem očistila, umyla a důkladně osušila. Okořenila ji solí, pepřem a sušeným česnekem a lehce obalila v hladké mouce. Restovala jsem na máslíčku cca dvě minutky do zezlátnutí. Hotovou rybku jsem pokapala citrónovou šťávou.
  2. čočku jsem pořádně propláchla pod tekoucí vodou, cca 5 minutek lehce povařila ve vývaru a přecedila. Jako základ na čočku jsem si orestovala cibuli a česnek dosklovata a přidala nakrájená rajčata a sušená rajčata. Na hotový základ jsem přihodila uvařenou čočku a dochutila jsem citrónovou sťávou.

TIP: červená čočka se hodně ráda rozvařuje. Pokud ji chcete mít pevnější a ne spíše čočkovou kaši, vařte ji cca 4-5 minut. Bohatě jí to stačí.

Doba vaření: 35 minut               Porcí: 2

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x