0
0
votes
Article Rating
Štika s červenou čočkou
Štika není úplně obvyklá ryba, velmi mile mě ovšem překvapila svou chutí. Rozhodně tedy doporučuji vyzkoušet.
Co na to budeš potřebovat:
- filety ze štiky
- hladká mouka
- 300g červené čočky
- 1 bílá cibule
- 3 sroužky česneku
- hrst cherry rajčat
- malou skleničku sušených rajčat
- sušený česnek
- citrónová šťáva
- máslo
Postup:
- rybku jsem očistila, umyla a důkladně osušila. Okořenila ji solí, pepřem a sušeným česnekem a lehce obalila v hladké mouce. Restovala jsem na máslíčku cca dvě minutky do zezlátnutí. Hotovou rybku jsem pokapala citrónovou šťávou.
- čočku jsem pořádně propláchla pod tekoucí vodou, cca 5 minutek lehce povařila ve vývaru a přecedila. Jako základ na čočku jsem si orestovala cibuli a česnek dosklovata a přidala nakrájená rajčata a sušená rajčata. Na hotový základ jsem přihodila uvařenou čočku a dochutila jsem citrónovou sťávou.
TIP: červená čočka se hodně ráda rozvařuje. Pokud ji chcete mít pevnější a ne spíše čočkovou kaši, vařte ji cca 4-5 minut. Bohatě jí to stačí.
Doba vaření: 35 minut Porcí: 2
0
0
votes
Article Rating