5
1
vote
Article Rating
Steak z tuňáka
Syrovej tuňák je v sushi skvělej. Ale nevím proč, když si ho udělám jako steak, tak mi syrovej vadí. A přitom je to tak správně. Tuňák by měl být svrchu pěkně opečenej a vevnitř rare. Já volím zlatou střední cestu a uvnitř ho nechám růžovej, nebo maximálně jako medium. Nejvíc ho vytuní ještě opečený sezamový a lněný semínka na povrchu. K tuňákovi jsem udělala šťavnatou přílohu. Nejprve jsem brambůrky upekla na měsíčky dokřupava a smíchala je s nakrájenou zelčou. Ani nebylo k takovýhle lehký úpravě zapotřebí žádný omáčky.
Co na to budeš potřebovat:
- steak z tuňáka
- brambory
- cherry rajčata
- ředkvičky
- kousek červené cibule
- rukola
- citrón
- olivový olej
- hrubozrnná hořčice
- sezam
Postup:
Steak z tuňáka jsem omyla, pořádně osušila, osolila a opepřila čerstvě mletým pepřem.
Doporučuju vybírat co nejvyšší kusy steaků, aby se jen tak nepřepekly.
Než steaky hodím na pánev, ještě je po obvodu obalím ve směsi sezamu a lněného semínka.
Smažím na másle tak, aby byl tuňák hezky opečený a vevnitř vláčný či úplně syrový, dle preference. U této ryby je opravdu hrozně důležité ji nepropéct úplně. Ochudíte se o tu správnou chuť.
Na přílohu jsem si dokřupava upekla na měsíčky nakrájené brambory. Okořenila jsem je solí, pepřem, sušeným česnekem a rozmarýnem. Upečené brambory jsem smíchala s nakrájenou zeleninou a cibulí a zalila zálivkou připravenou z oliváče, citrónu a hrubozrnné hořčice.
Doba vaření: 50 minut Porcí: x
5
1
vote
Article Rating