Špagety s tuňákovou omáčkou
Potřebuješ ukuchtit nějakou těstovinovou rychlovku? Tahle studená tuňáková omáčka na špagety je výborná. Žádné vaření a rychlá dobrá véča je hned na svetě. Nejlepší je teda udělat si omajdu dopředu, aby se krásně rozvoněly bylinky. Pokud na to ale nemáš čas, samozřejmě můžeš servírovat ihned po ukuchtění.
Co na to budeš potřebovat:
- 300g špaget
- zakysaná smetana 12-15% – mám vyzkoušeno i s řeckým jogurtem
- malá plechovka tuňáka
- velká hrst bazalky
- velká hrst petrželky
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce olivového oleje
- máslo
Postup:
Začala jsem přípravou omáčky, kdy se jen smíchají všechny ingredience dohromady. Napřed jsem dala do mixéru bazalku, petrželku a jarní cibulku a vzniklou směs smíchala s kousky tuňáka, zakysankou a olejem. Směs už pak nemixuju, ale jen rozmělním vidličkou, aby v omáčce zůstaly větší kousky tuňáka. Osolím a opepřím.
Jediné co se tady vaří jsou špagety. Po uvaření do nich vhodím kostičku másla a promíchám.
Omáčku stačí smíchat s horkými máslovými špagetami a je hotovo.