Špagety s rajčatovým pestem
I když na pestu nejde vymyslet nic světobornýho a postup je více méně danej, přesto rajčatové pesto považuju za svůj „majstrštyk“. A je úplně jedno jestli na těstoviny, do bulguru, salátu, rýže, pomazánky.. Dokážu ho dát úplně všude a vždy jídlo krásně dochutí.
Pomazánku z rajčatového pesta dělám v malé obměně a servíruju na čerstvých francouzských bagetkách. Paradoxně mají tyto „chlebíčky“ vždy největší úspěch a vyhrávají i před masovejma 🙂
Do pomazánky oproti pestu nedávám oříšky a parmazán. Naopak přidám kus čerstvého rajčete a dvě lžíce tvarohu.
Co na to budeš potřebovat:
- 400g sušených rajčat (velké balení)
- lžička kapari
- velká hrst bazalky
- půl lžičky sušeného česneku (nebo kousek čerstvého)
- chilli
- bylinky – oregáno, tymián, rozmarýn, petrželka
- hrstička vlašských ořechů (nebo piniových)
- velká hrst parmazánu
- olivový olej (případně olej ze sušených rajčat, případně ideálně mix) 🙂
- na podávání
- mozzarela
- rukola
- špagety
Postup:
Tohle bude asi nejkratší postup v receptu. Prostě dej všechny suroviny do mixéru a umixuj v hladké pesto. Někdo má radši jemnější, někdo hrubší, záleží na tobě.
Pesto zamíchám do ještě horkých nepropláchnutých špaget, pokladu kusy mozzarely a rukolou.
Doba vaření: 10 minut Porcí: x
TIP: Vyzkoušej pesto do různých jídel a jako pomazánku.