0 0 votes
Article Rating

Špagety s rajčatovým pestem

I když na pestu nejde vymyslet nic světobornýho a postup je více méně danej, přesto rajčatové pesto považuju za svůj „majstrštyk“. A je úplně jedno jestli na těstoviny, do bulguru, salátu, rýže, pomazánky.. Dokážu ho dát úplně všude a vždy jídlo krásně dochutí.

Pomazánku z rajčatového pesta dělám v malé obměně a servíruju na čerstvých francouzských bagetkách. Paradoxně mají tyto „chlebíčky“ vždy největší úspěch a vyhrávají i před masovejma 🙂

Do pomazánky oproti pestu nedávám oříšky a parmazán. Naopak přidám kus čerstvého rajčete a dvě lžíce tvarohu.

Co na to budeš potřebovat:

  • 400g sušených rajčat (velké balení)
  • lžička kapari
  • velká hrst bazalky
  • půl lžičky sušeného česneku (nebo kousek čerstvého)
  • chilli
  • bylinky – oregáno, tymián, rozmarýn, petrželka
  • hrstička vlašských ořechů (nebo piniových)
  • velká hrst parmazánu
  • olivový olej (případně olej ze sušených rajčat, případně ideálně mix) 🙂
  • na podávání
  • mozzarela
  • rukola
  • špagety

Postup:

Tohle bude asi nejkratší postup v receptu. Prostě dej všechny suroviny do mixéru a umixuj v hladké pesto. Někdo má radši jemnější, někdo hrubší, záleží na tobě.

Pesto zamíchám do ještě horkých nepropláchnutých špaget, pokladu kusy mozzarely a rukolou.

Doba vaření: 10 minut                    Porcí: x

TIP: Vyzkoušej pesto do různých jídel a jako pomazánku.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x