5 1 vote
Article Rating

Špagety pomodoro

Ty nejklasičtější ze všech těstovin. Stačí pár surovin a výborné lehké jídlo je na světě. Při návštěvě Říma jsem si tyhle špagety dala v takové útulné rodinné restauraci. Bylo to paradoxně asi jediné bezmasé jídlo tam. Objednali jsme si tedy špagety pomodoro a rizoto s krevetami, na které jsem úplně neměla odvahu, protože jsem si myslela, že přinesou takový ty velký potvory s nožičkama a ručičkama a budou posazený na rizotu :)). Nebylo tomu tak.  Krevety byly na kousíčky natrhané přímo v rizotu a musím říct, že jsem trochu litovala, že jsem si ho nedala. Bylo to asi nejlepší rizoto, které jsem jedla… Ale alespoň jsem ochutnala, jak klasický rajčatový špagety dělají mistři. Skromně si myslím, že dost podobně 🙂

Co na to budeš potřebovat:

  • 350g těstovin
  • plechovka drcených rajčat
  • necelý půl hrnku kuřecího vývaru (cca 100ml)
  • hrst parmazánu
  • 2 plátky másla cca 40g
  • 2-3 stroužky česneku
  • bazalka
  • (chilli)

Postup:

Stroužky česneku rozmáčknu nožem a celé (případně nakrájené na kousky) orestuji dohněda na troše oliváče. Přidám drcená nebo čerstvá rajčata a přileju kuřecí vývar. Opepřím, osolím, přidám chilli a vařím cca 8 minutek.

Mezitím si uvařím špagety a přidám je do omáčky. V omáčce je ještě cca 1-2 minutky dovařím. Zasypu parmazánem.

Pánev stáhnu z plotýnky, vmíchám čerstvou bazalku a vychlazené máslo. To udělá omáčku krásně jemnou a hladkou.

Doba vaření: 15 minut                                                  Porcí: 4

  • Co se může pokazit: je potřeba dát si pozor na spálení česneku. Pokud česnek začne hnědnout, musí se stále míchat, protože v tento moment je ke spálení už jen krůček.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x