0 0 votes
Article Rating

Salát s pečenou dýní

Salát s pečenou dýní
Ideální podzimní salát s pečenou dýní.🎃. Do salátu můžeš použít jako základ kuskus, bulgur, nebo i čočku. Já zvolila bulgur. Salát je se sladkokyselou zálivkou s vůní pečeného česneku.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • půlku menší dýně
  • 100g bulguru
  • rukola
  • granátové jablko
  • sýr feta
    na zálivku:
  • olivový olej
  • med
  • citrónová šťáva

Postup:

  1. Dýni jsem nakrájela na měsíčky a ze všech stran potřela olivovým olejem smíchaným s česnekem a solí. Pekla jsem na 180 stupňů asi 20 minut dozlatova. Zároveň jsem k dýni přidala i přepůlené stroužku česneku a pekla spolu s dýní.
  2. Mezitím jsem si uvařila bulgur ve vývaru a po uvaření v něm rozpustila oříšek másla.
  3. Do připraveného bulguru jsem přidala rukolu, zrníčka z granátového jablka, upečenou dýni a pečený česnek, rozdrobený feta sýr a vše zalila připravenou zálivkou.

Doba vaření: 40 minut               Porcí: 2

Salát s pečenou dýní
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x