Ideální podzimní salát s pečenou dýní.. Do salátu můžeš použít jako základ kuskus, bulgur, nebo i čočku. Já zvolila bulgur. Salát je se sladkokyselou zálivkou s vůní pečeného česneku.
Co na to budeš potřebovat:
půlku menší dýně
100g bulguru
rukola
granátové jablko
sýr feta na zálivku:
olivový olej
med
citrónová šťáva
Postup:
Dýni jsem nakrájela na měsíčky a ze všech stran potřela olivovým olejem smíchaným s česnekem a solí. Pekla jsem na 180 stupňů asi 20 minut dozlatova. Zároveň jsem k dýni přidala i přepůlené stroužku česneku a pekla spolu s dýní.
Mezitím jsem si uvařila bulgur ve vývaru a po uvaření v něm rozpustila oříšek másla.
Do připraveného bulguru jsem přidala rukolu, zrníčka z granátového jablka, upečenou dýni a pečený česnek, rozdrobený feta sýr a vše zalila připravenou zálivkou.