Rajčatový bulgur
Většina masožravců bulguru příliš neholduje. Já jsem však přesvědčená, že tento rajčatový bulgur bude chutnat i tomu největšímu. Já ho jím buď samotný, nebo jako výživnější verzi s tofu/kuřetem.
Co na to budeš potřebovat:
- 400g bulguru
- 1 velká cibule
- dva stroužky česneku
- lžička pálivé papriky
- lžička uzené papriky
- lžička tymiánu
- velký rajčatový protlak
- hrst cherry rajčátek
- plátek másla
- tofu
- zakysanka (bílý jogurt)
- vývar (zeleninový, kuřecí)
- většinou přidávám i hrst sušených rajčat
- tymián
- (chilli)
Postup:
Nejprve jsem si dozlatova orestovala na kapce olivového oleje cibulku na kostičky a česnek. Přidala jsem sladkou mletou i uzenou papriku a chilli a pár vteřinek zarestovala. Poté přišel na řadu bulgur, který jsem zalila vývarem a cca 15-20 min vařila do změknutí (nezapomeň v této fázi osolit). Těsně před koncem jsem přidala rajčatový protlak a ještě tak minutku restovala. Po zarestování je na čase bulgur stáhnout z plotýnky a na řadu přichází zjemnění vychlazeným máslem. Nakonec ještě přidám čerstvá a sušená nakrájená rajčátka, tymián a čerstvě mletý pepř.
Tofu jsem jen nakrájela na trojúhelníčky, dobře osušila a popřášila moukou. Pak stačilo cca dvě minutky z každé strany orestovat.
Servíruj se zakysankou.