0 0 votes
Article Rating

Rajčatový bulgur

Většina masožravců bulguru příliš neholduje. Já jsem však přesvědčená, že tento rajčatový bulgur bude chutnat i tomu největšímu. Já ho jím buď samotný, nebo jako výživnější verzi s tofu/kuřetem.

Co na to budeš potřebovat:

  • 400g bulguru
  • 1 velká cibule
  • dva stroužky česneku
  • lžička pálivé papriky
  • lžička uzené papriky
  • lžička tymiánu
  • velký rajčatový protlak
  • hrst cherry rajčátek
  • plátek másla
  • tofu
  • zakysanka (bílý jogurt)
  • vývar (zeleninový, kuřecí)
  • většinou přidávám i hrst sušených rajčat
  • tymián
  • (chilli)

Postup:

Nejprve jsem si dozlatova orestovala na kapce olivového oleje cibulku na kostičky a česnek. Přidala jsem sladkou mletou i uzenou papriku a chilli a pár vteřinek zarestovala. Poté přišel na řadu bulgur, který jsem zalila vývarem a cca 15-20 min vařila do změknutí (nezapomeň v této fázi osolit). Těsně před koncem jsem přidala rajčatový protlak a ještě tak minutku restovala. Po zarestování je na čase bulgur stáhnout z plotýnky a na řadu přichází zjemnění vychlazeným máslem. Nakonec ještě přidám čerstvá a sušená nakrájená rajčátka, tymián a čerstvě mletý pepř.

Tofu jsem jen nakrájela na trojúhelníčky, dobře osušila a popřášila moukou. Pak stačilo cca dvě minutky z každé strany orestovat.

Servíruj se zakysankou.

Doba vaření: 30 minut                              Porcí: cca 5

TIP:  rajčatový bulgur i s tofu zabal do tortily!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x