0
0
votes
Article Rating
Quesadilla
Plněná quesadilla nikdy nezklame. Je to poměrně rychlovka a hlavně je úžasně variabilní. Můžeš tak zužitkovat zbytky masa nebo zeleniny, luštěnin atd. Základem je však vždy sýr. Hodně sýra, bez kterého se neobejdeš.
Co na to budeš potřebovat:
- tortily
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3-4 rajčata
- plechovka červených fazolí
- malá plechovka kukuřice
- půlka červené cibule
- 240g chedarru (na jednu tortilu alespoň 80-100g)
- lžička sladké mleté papriky, lžička uzené mleté papriky, půl lžičky mletého kmínu, koriandr, sůl, pepř, chilli
Postup:
- Na cibulce a česneku jsem si orestovala na kousky nakrájená rajčata. Po pár minutách, až jsou rajčata měkká a mírně rozvařená, přidávám fazole, kukuřici a koření – sladkou mletou papriku, uzenou mletou papriku, mletý kmín, koriandr, chilli, sůl a pepř a směs chvíli povařím. Ta by měla být spíše hustší, aby se s ní tortilla dobře plnila.
- Mezitím si připravím tortillu. Na půlku rozprostřu nastrouhaný chedarr, na který pokladu připravenou rajčatovo fazolovou směs a doplním kousky červené cibule. Navrch opět přijde sýr. Na jednu tortillu připadne alespoň 80g. Když mám půlku tortilly naplněnou, druhou půlkou ji přiklopím.
- Tortilu opatrně přendám na rozpálenou pánev, kterou jsem jen potřela oříškem másla a z obou stran opeču tak, aby byla svrchu křupavá a sýr vevnitř dokonale roztátý. Jen tak se směs hezký spojí.
TIP: podávej se zakysanou smetanou, quacamole, nebo rajčatovou salsou
Doba vaření: 30 minut Porcí: 3 tortily
0
0
votes
Article Rating