0 0 votes
Article Rating

quesadillaQuesadilla

Plněná quesadilla nikdy nezklame. Je to poměrně rychlovka a hlavně je úžasně variabilní. Můžeš tak zužitkovat zbytky masa nebo zeleniny, luštěnin atd. Základem je však vždy sýr. Hodně sýra, bez kterého se neobejdeš.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • tortily
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3-4 rajčata
  • plechovka červených fazolí
  • malá plechovka kukuřice
  • půlka červené cibule
  • 240g chedarru (na jednu tortilu alespoň 80-100g)
  • lžička sladké mleté papriky, lžička uzené mleté papriky, půl lžičky mletého kmínu, koriandr, sůl, pepř, chilli

Postup:

  1. Na cibulce a česneku jsem si orestovala na kousky nakrájená rajčata. Po pár minutách, až jsou rajčata měkká a mírně rozvařená, přidávám fazole, kukuřici a koření – sladkou mletou papriku, uzenou mletou papriku, mletý kmín, koriandr, chilli, sůl a pepř a směs chvíli povařím. Ta by měla být spíše hustší, aby se s ní tortilla dobře plnila.
  2. Mezitím si připravím tortillu. Na půlku rozprostřu nastrouhaný chedarr, na který pokladu připravenou rajčatovo fazolovou směs a doplním kousky červené cibule. Navrch opět přijde sýr. Na jednu tortillu připadne alespoň 80g. Když mám půlku tortilly naplněnou, druhou půlkou ji přiklopím.
  3. Tortilu opatrně přendám na rozpálenou pánev, kterou jsem jen potřela oříškem másla a z obou stran opeču tak, aby byla svrchu křupavá a sýr vevnitř dokonale roztátý. Jen tak se směs hezký spojí.
 
TIP: podávej se zakysanou smetanou, quacamole, nebo rajčatovou salsou

Doba vaření: 30 minut               Porcí: 3 tortily

quesadilla
quesadilla
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x