0 0 votes
Article Rating

tartaletky Pudinkové tartaletky

Tyto tartaletky jsou zcela bez mouky, jen s trochou cukru a navíc báječně chutnají po oříškách. Náplň můžeš zvolit jakoukoliv, třeba tento skvělý domácí pudink.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • na korpus:
  • 150g datlí
  • 100g mandlí (nebo jiných ořechů, např. kokosu)
  • 1 lžíce hořkého holandského kakaa
  • 1 vejce
  • (cukr)
  • na pudink:
  • 500 ml plnotučného mléka
  • třtinový cukr (cca dvě lžíce)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 žloutky
  • vanilkový lusk

Postup:

  1. Na korpus tartaletek jsem si připravila datle, mandle a kakao do mixéru a vše rozmixovala najemno do lepivé kompaktní hmoty.
  2. Následně jsem hmotu přendala do misky, přidala vajíčko a uhňácala těsto, které jsem formovala do formiček na tartaletky. Já měla větší formičky o průměru 13 cm, hmota mi vyšla na přípravu dvou tartaletek.
  3. Korpusy jsem pekla na 180 stupňů cca 15-20 minut.
  1. Na domácí pudink jsem začala vyšleháním žloutků do pěny.
  2. Dále jsem si do hrnce nalila dvě třetiny mléka a přidala do něj cukr a vanilku a přivedla k varu. Jakmile se mléko začalo vařit, přidala jsem k němu zbylou jednu třetinu mléka, ve které jsem rozmíchala škrob. Při vlévání škrobu je potřeba pořádně míchat, aby se neudělaly hrudky.
  3. Za stálého míchání jsem vařila do zhoustnutí.
  4. Nakonec je potřeba přidat našlehané žloutky a krátce na mírném plameni povařit. Opět je potřeba stále míchat.

Když je pudink hotový a pěkně hustý (po stáhnutí z plotýnky ještě můžeš přidat oříšek másla), zbývá ho nalít do připravených formiček, nechat mírně vychladnout, ozdobit a nechat uležet v lednici.

Doba vaření:  30 minut 

 

Porcí: 2-3

tartaletky
tartaletky
Pudinkové tartaletky
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x