0
0
votes
Article Rating
Pudinkové tartaletky
Tyto tartaletky jsou zcela bez mouky, jen s trochou cukru a navíc báječně chutnají po oříškách. Náplň můžeš zvolit jakoukoliv, třeba tento skvělý domácí pudink.
Co na to budeš potřebovat:
- na korpus:
- 150g datlí
- 100g mandlí (nebo jiných ořechů, např. kokosu)
- 1 lžíce hořkého holandského kakaa
- 1 vejce
- (cukr)
- na pudink:
- 500 ml plnotučného mléka
- třtinový cukr (cca dvě lžíce)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 žloutky
- vanilkový lusk
Postup:
- Na korpus tartaletek jsem si připravila datle, mandle a kakao do mixéru a vše rozmixovala najemno do lepivé kompaktní hmoty.
- Následně jsem hmotu přendala do misky, přidala vajíčko a uhňácala těsto, které jsem formovala do formiček na tartaletky. Já měla větší formičky o průměru 13 cm, hmota mi vyšla na přípravu dvou tartaletek.
- Korpusy jsem pekla na 180 stupňů cca 15-20 minut.
- Na domácí pudink jsem začala vyšleháním žloutků do pěny.
- Dále jsem si do hrnce nalila dvě třetiny mléka a přidala do něj cukr a vanilku a přivedla k varu. Jakmile se mléko začalo vařit, přidala jsem k němu zbylou jednu třetinu mléka, ve které jsem rozmíchala škrob. Při vlévání škrobu je potřeba pořádně míchat, aby se neudělaly hrudky.
- Za stálého míchání jsem vařila do zhoustnutí.
- Nakonec je potřeba přidat našlehané žloutky a krátce na mírném plameni povařit. Opět je potřeba stále míchat.
Když je pudink hotový a pěkně hustý (po stáhnutí z plotýnky ještě můžeš přidat oříšek másla), zbývá ho nalít do připravených formiček, nechat mírně vychladnout, ozdobit a nechat uležet v lednici.
Doba vaření: 30 minut
Porcí: 2-3
0
0
votes
Article Rating