Penne s hráškovým pestem
Tyhle těstoviny jsem obšlehla u nás v restauraci. Je to s holkama jedno z našich oblíbených jídel. Určitě je důležitý dělat pesto z čerstvýho, případně mraženýho hrášku. S hráškem z plechovky to nebude fungovat. S oříškama jsem trochu experimentovala a použila mandle. Jsou však trochu sladší a tak bych volila spíš vlašáky či piniové.
Co na to budeš potřebovat:
- hrášek
- hrst parmazánu
- oříšky (mandle,vlašáky, pinie)
- cherry rajčata
- česnek
- citrónová šťáva
- polníček
- olivový olej
- (bazalka, tymián)
Postup:
Hrášek, parmazán, oříšky, česnek, citrónovou šťávu, sůl a pepř dám do mixéru a směs rozmixuju na hladké pesto. Konzistence by měla být, jako u všech pest, jako pasta. Jak moc najemno jí umixuješ je však na tobě.
Na pánvi na kapce oliváče orestuju cherry rajčátka, přidám hráškové pesto a krátce ho prohřeju. Přihodím horké těstoviny a promíchám. Podávám s polníčkem navrh.
Doba vaření: 10 minut Porcí:
TIP: Pokud ti nějaké pesto zbyde, ochuť s ním bramborovou kaši, udělej dip k bramborám, nebo využij jako pomajdu na topinky.