0 0 votes
Article Rating

pečený květák s tahini pastouPečený květák s tahini pastou

Tenhle recept je pro ty, který už otravuje smažený květák. Tento způsob je zdravější, lehčí a možná i chutnější. Každopádně stojí za to zkusit změnu.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • menší květák
  • 300g bílého tučného jogurtu
  • 1 lžička kari
  • půl lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného česneku (nebo stroužek čerstvého)
  • kuskus
  • cizrna
  • 2 cibule
  • lžička mleté papriky
  • na dresing
  • 50g bílého tučného jogurtu
  • 2 lžíce tahini pasty
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

Květák rozdělím na menší růžičky, omeji ho, osuším a rovnoměrně obalím v marinádě, kterou připravím z bílého tučného jogurtu, do kterého přidám lžičku kari, půl lžičky mletého kmínu, lžičku česneku, sůl, pepř a trochu oliváče. Marináda by měla být hustší konzistence.

Takto obalený květák dám péct i s kousky bílé cibule na 160 stupňů na půl hodinky. Pak přidám cizrnu obalenou v mleté paprice a troše oleje a dál peču na 190 stupňů cca 20 minut dozlatova.

Kuskus zaleju vroucím vývarem, přidám trochu másla a nechám naboptnat.

Květák a kuskus zaleji dresingem z bílého jogurtu, tahini pasty, citrónové šťávy a oliváče.

Doba vaření: 1 hodina 20 minut               Porcí: dle velikosti květáku

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x