Po dlouhé době jsem si vzala na pánvičku krevety. Moc často je nedělám, jelikož mě hrozně otravuje je čistit. Výsledné jídlo ale teda vždycky za to stojí. Dnes jsem k véče ukuchtila krevety na takový asijský způsob. Neobvykle jsem použila chlazené špagety. Skvělé budou ale i s udon nudlemi. Dají se sehnat např. v Albertu nebo Tescu.
Co na to budeš potřebovat:
350g špaget (udon nudlí)
200g krevet
lžíce nastrouhaného zázvoru
chilli vločky
4 sroužky česneku
6 lžic sojovky
3 lžíce ústřicové omáčky
cca 6 lžic rostlinného oleje
husté tmavé balsamiko
citrónová šťáva
máslo
Postup:
nejprve jsem si na oleji (řepkový a sezamový) orestovala najemno nakrájený česnek. Po chvilce jsem přidala i zázvor a také ho krátce zarestovala.
na řadu příjdou očištěné krevety a opět krátké zarestování, aby se hezky opekly. Na krevety přidám chilli vločky, sůl, sojovou a ústřicovou omáčku. Tu nechám asi minutku zredukovat a přihazuji do pánve uvařené špagety/nudle i s trochou vody. Ta díky škrobu způsobí to, že budou těstoviny skvěle obalené omáčkou.
nakonec vše zasypu nakrájenou jarní cibulkou, případně ještě zakápnu trochou oleje a je hotovo
Velmi jednoduché, rychlé a výborné jídlo. Neměla jsem udon nudle a tak jsem použila klasické špagety. Jarní cibulku jsem nahradila klasickou zelenou petrželkou 🙂 Jídlo mě moc chutnalo, byla to taková lehká večeře 🙂 Recept jsem doporučila i kamarádce a byla nadšená.
Velmi jednoduché, rychlé a výborné jídlo. Neměla jsem udon nudle a tak jsem použila klasické špagety. Jarní cibulku jsem nahradila klasickou zelenou petrželkou 🙂 Jídlo mě moc chutnalo, byla to taková lehká večeře 🙂 Recept jsem doporučila i kamarádce a byla nadšená.