5 1 vote
Article Rating

Noky se sušenými rajčaty a špenátem

Ano, tohle jídlo je trochu prasárna, ale jednou za čas, proč ne. S mojí kámoškou Kristýnou se shodujeme na tom, že je nejhorší, když se rozhodnete trochu zaprasit (např. v restauraci) a nepochutnáš si. To se ovšem s tímhle jídlem nestane a tak za pár kalorií navíc rozhodně stojí.

Co na to budeš potřebovat:

  • 2 balení noků
  • sklenička sušených rajčat 400g
  • 2 mozarelly
  • velké balení špenátu
  • 4 bobíky mraženého porcovaného sekaného špenátu (nemusí být)
  • 1 lžička kapar
  • 2 cibule
  • stroužek česneku
  • velká hrst cherry rajčat
  • hrníček vývaru
  • cca 50ml smetany
  • oregáno
  • velká hrst parmazánu

Postup:

Noky uvařím ve vodě a zcedím. Vařím je kratší dobu, než je uvedeno, jelikož je budeme ještě zapékat.

Mezitím si na pánvi orestuju cibulku s česnekem. Po chvíli přidám sušená a čerstvá rajčata a podleju trochou vývaru. Přidám špenát, aby trochu zavadnul a ještě ho zastříknu trochou smetany. Přivedu k varu a davám z plotny. Samozřejmě osolím, opepřím a přidám trochu oregána.

Noky vyklopím do pekáčku a smíchám s připravenou směsí. Navrch (i dovnitř) dám kousky mozzarely a zasypu parmazánem.

Peču v předehřáté troubě na 180 stupňů cca na 20 min. Na posledních 5 min. zapnu gril, aby sýr hezky zezlátnul.

Doba vaření: 40 minut                            Porcí: cca 5

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x