Nejrychlejší a nejsnandnější špagety na světě… Jsou ideální, když je potřeba něco teplého do žaludku a není moc času kuchtit. Jsou nenáročné na suroviny a strašně dobré.
Co na to budeš potřebovat:
400g špaget
hrnek kuřecího vývaru
velká hrst parmazánu, cca 50g
větší plátek másla cca 50g
citrón
petržel
Postup:
Na pánvi jsem si rozpustila máslo. Když máslo začne mírně chytat barvičku (bacha na spálení), zakápla jsem ho šťávou cca z půlky citrónu a zalila vývarem. Na řadu přichází parmazán a omáčku pořádně zredukovat a povařit, aby se sýr rozpustil a omáčka dostala krémovou konzistenci. No a to je vlastně celé. Stačí dosolit, dopepřit, přidat špagety a zasypat velkou spoustou petrželky, případně i bazalky.
Je potřeba mít dost tekutiny na obalení všech špaget, aby nebyly suchý.