Máslovky
Nejrychlejší a nejsnandnější špagety na světě… Jsou ideální, když je potřeba něco teplého do žaludku a není moc času kuchtit. Jsou nenáročné na suroviny a strašně dobré.
Co na to budeš potřebovat:
- 400g špaget
- hrnek kuřecího vývaru
- velká hrst parmazánu, cca 50g
- větší plátek másla cca 50g
- citrón
- petržel
Postup:
Na pánvi jsem si rozpustila máslo. Když máslo začne mírně chytat barvičku (bacha na spálení), zakápla jsem ho šťávou cca z půlky citrónu a zalila vývarem. Na řadu přichází parmazán a omáčku pořádně zredukovat a povařit, aby se sýr rozpustil a omáčka dostala krémovou konzistenci.
No a to je vlastně celé. Stačí dosolit, dopepřit, přidat špagety a zasypat velkou spoustou petrželky, případně i bazalky.
Je potřeba mít dost tekutiny na obalení všech špaget, aby nebyly suchý.
Doba vaření: 15 minut Porcí: 4-5