5
1
vote
Article Rating
Losos s noky s bazalkovým pestem
Další lososožroutí pokrm. Prostě kde je losos, to je vždycky fantastický… A co teprve když se spojí s bazalkovým pestem. Ukuchtěno chutně a zdravě do 30ti minut!
Co na to budeš potřebovat:
- losos
- noky
- bazalka
- parmazán
- česnek
- paprika
- olivový olej
Postup:
- začala jsem bazalkovým pestem, které jsem udělala z bazalky, parmazánu, olivového oleje, česneku, soli a pepře. Na tyhle noky jsem ho udělala trochu řidší než obvykle, aby noky hezky obalilo.
- lososa jsem si opekla na pánvi na troše oleje a másla tak, aby byl na povrchu dozlatova opečený a uvnitř ještě mírně růžový. Trvá to tak 3 minutky z každé strany na vyšší teplotu dle výšky filetu.
- také jsem spolu s lososem orestovala kousky červené papriky, která dodala svěžest. Mezitím co se mi restoval losos jsem si uvařila a zcedila noky. Je možné je ješte na másle orestovat dokřupava, já jsem však tento krok vynechala.
- hotové noky jsem obalila v bazalkovém pestu, přidala restovanou papriku a lososa
Doba vaření: 30 minut Porcí: x
5
1
vote
Article Rating