Kuřecí nudličky s pečenou hlívou ústřičnou
Jednou jsem šla k mamce na oběd a uvařila mi pečenou hlívu s bramborovou kaší. Vůbec jsem si neuměla představit, jak to bude chutnat a bylo to výborný! Říkala jsem si, že by se skvěle hodila ke kuřecímu masu na minutku s rýží a taky, že jo.
Co na to budeš potřebovat:
- 500g kuřecích prsou
- 500g hlívy
- 50ml bílého vína
- 2 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- koření – tymián, majoránka, kmín, paprika
- trocha solamilu
- máslo
Postup:
Napřed jsem si naložila maso do koření – sůl, pepř, mletá paprika, trocha solamylu, olej (na smažení používám řepkový).
Pak se vrhnu na hlívu. Tu nakrájím na větší kousky, protože se docela zpeče, tak aby z toho nebyla spíš kaše. Dám jí do pekáčku spolu s cíbou, česnekem a kořením. Podliju trochou vína a pokladu oříšky másla. Hlívu peču cca 40 minut na 180 stupňů. Pokud je potřeba, ke konci pečení zapnu na pár minutek gril, aby byla hezky zpečená.
Ke konci pečení si jen rychle orestuju kuře a uvařím rýži a posypané petrželkou můžeme podávat. Doplním o výpek z masa a hlívy. Pokud je tekutiny málo, přileju na pánev trochu vývaru, který povařím a po vypnutí plotýnky přidám plátek vychlazeného másla.
Doba vaření: cca hodinku Porce: cca 4
- Tip: Vyzkoušej pečenou hlívu i v dalších úpravách, třeba s bramborovou kaší
- Co se může pokazit: tady asi nic, zvládneš to bez problémů ,)