Aneb jedeme to zdravě a odlehčeně. O úžasné chuti v tomhle jídle snad nikdo nemůže nepochybovat, topka! Navíc není potřeba se moc prdět s přílohou. Uvaří se jen bulgur a do něj se nakrájí zelča.
Co na to budeš potřebovat:
na maso:
krůtí prsa
mozzarela
sušená rajčata
sušený česnek
máslo
na salát:
100g bulguru
půlka salátové okurky
2 rajčata
svazek listové petržele
trocha máty
šťáva ze dvou citrónů
menší červená cibule
oliváč
Postup:
všechny ingredience na salát jsem nakrájela na malé kousky, přidala uvařený bulgur a zakápla oliváčem a citrónovou šťávou. Osolila jsem, opepřila a nechala vychladit.
krůtí maso jsem naklepala na řízky, osolila, opepřila a přidala na něj sušený česnek. Maso jsem naplnila mozzarelou, sušeným rajčetem a přehnula tak, aby se vytvořila kapsa. Zprutka jsem orestovala na másle s trochou oliváče na rozpálené pánvi.
Ztlumila jsem plamen a kapsu otočila. Po otočení kapsy jsem přiklopila pánev poklicí, aby se maso propeklo a mozzarela rozpustila. Prřípadně je možné ho dát na chvíli do trouby. Na závěr maso polévám při smažení rozpuštěným máslem s výpekem.