Rajčatové rizoto
Lehké, krémové, s chutí itálie. Můžete přidat kuřecí maso, mozzarelu nebo třeba ricottu.

Co na to budeš potřebovat:
- 350g rýže Arborio či jiné na rizoto
- cca 1,5 litru zeleninového vývaru
- dvojka bílého suchého vína
- 2 bílá cibule
- 4 sroužky česneku
- velká hrst sladkých cherry rajčat
- 50g parmazánu
- plechovka drcených rajčat
- plátek másla
- bazalka
Postup:
- na dvou lžících oleje jsem orestovala cibuli a česnek dosklovata. Na tento základ jsem přidala nepropláchnutou rýži. Tu důkladně zamíchám do základu a restuju cca minutku, dokud zrníčka rýže nezprůhlední a důkladně se neobalí olejem.
- na zarestovanou rýži přidám skleničku vína a nechám ho vyvařit. Až rýže začne trochu prskat, začnu přilévat předem připravený vývar a přidám drcená rajčata
- když už je rizoto hezky měkké (na zkus), vmíchám do něj nastrouhaný parmazán, stáhnu z plotýnky a přidám vychlazené máslo. Doladím solí, pepřem a bazalkou. Já ještě přidala kuřecí prsíčka a orestovaná cherry rajčata.