5 1 vote
Article Rating

Rajčatové rizoto

Lehké, krémové, s chutí itálie. Můžete přidat kuřecí maso, mozzarelu nebo třeba ricottu.

rajčatové rizoto

 

Co na to budeš potřebovat:

  • 350g rýže Arborio či jiné na rizoto
  • cca 1,5 litru zeleninového vývaru
  • dvojka bílého suchého vína
  • 2 bílá cibule
  • 4 sroužky česneku
  • velká hrst sladkých cherry rajčat
  • 50g parmazánu
  • plechovka drcených rajčat
  • plátek másla
  • bazalka

Postup:

  1. na dvou lžících oleje jsem orestovala cibuli a česnek dosklovata. Na tento základ jsem přidala nepropláchnutou rýži. Tu důkladně zamíchám do základu a restuju cca minutku, dokud zrníčka rýže nezprůhlední a důkladně se neobalí olejem.
  2. na zarestovanou rýži přidám skleničku vína a nechám ho vyvařit. Až rýže začne trochu prskat, začnu přilévat předem připravený vývar a přidám drcená rajčata
  3. když už je rizoto hezky měkké (na zkus), vmíchám do něj nastrouhaný parmazán, stáhnu z plotýnky a přidám vychlazené máslo. Doladím solí, pepřem a bazalkou. Já ještě přidala kuřecí prsíčka a orestovaná cherry rajčata.

Doba vaření: 40 minut               Porcí: 5

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x