Lehké, krémové, s chutí itálie. Můžete přidat kuřecí maso, mozzarelu nebo třeba ricottu.
Co na to budeš potřebovat:
350g rýže Arborio či jiné na rizoto
cca 1,5 litru zeleninového vývaru
dvojka bílého suchého vína
2 bílá cibule
4 sroužky česneku
velká hrst sladkých cherry rajčat
50g parmazánu
plechovka drcených rajčat
plátek másla
bazalka
Postup:
na dvou lžících oleje jsem orestovala cibuli a česnek dosklovata. Na tento základ jsem přidala nepropláchnutou rýži. Tu důkladně zamíchám do základu a restuju cca minutku, dokud zrníčka rýže nezprůhlední a důkladně se neobalí olejem.
na zarestovanou rýži přidám skleničku vína a nechám ho vyvařit. Až rýže začne trochu prskat, začnu přilévat předem připravený vývar a přidám drcená rajčata
když už je rizoto hezky měkké (na zkus), vmíchám do něj nastrouhaný parmazán, stáhnu z plotýnky a přidám vychlazené máslo. Doladím solí, pepřem a bazalkou. Já ještě přidala kuřecí prsíčka a orestovaná cherry rajčata.