0
0
votes
Article Rating
Hruškový koláč
Tentokrát jsem dostala domácí hruštičky ❤️. Vždycky mě to děsně inspiruje a napadá mě několik variant, co bych s danými surovinami mohla provést. No a tady jsem si řekla, že jsem vlastně nikdy nedělala drobenkový koláč/crumble, na který jsou hrušky jako dělaný. Co budu povídat, tak dlouho jsem chodila uzobávat, až jsem ho skoro celý slupla sama... No, není to tentokrát úplně dietní recept, ale jednou za čas, proč ne.
Nejlepší je čerstvě upečený.
Co na to budeš potřebovat:
- Těsto:
- 150g celozrnné mouky
- 50g hladké mouky
- 100g ovesných vloček
- 40g kokosové mouky
- 140g másla
- 2 lžíce tvarohu
- trochu teplé vody
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce třtinového cukru
- Náplň:
- 3 hrušky
- 2 lžíce medu
- 60ml rumu
- 1 lžička skořice
- citrónová šťáva
Postup:
- Všechny ingredience na těsto jsem si smíchala ve velké míse. Vločky je potřeba namlít najemno a máslo rozpustit. Přidaná voda by měla být teplá. Následně jsem vypracovala kompaktní těsto, které jsem zabalila do alobalu a dala ho tak na hoďku vychladit do lednice.
- Hrušky jsem si orestovala na másle. Asi po třech minutkách jsem přidala trochu vody, rum, med, skořici a nechala hrušky podusit a následně zkaramelizovat, trvá to tak cca 7 minutek.
- Když byly hrušky hotové, zakápla jsem je citrónovou šťávou, která chuť sladkých hrušek krásně nakopne a nechala je trochu vychladnout.
- 2/3 připraveného těsta jsem rozprostřela na dno a po okrajích formy a přitlačila prsty. Na těsto pak přišly podušené hrušky a zbylá třetina těsta, kterou jsem rozdrobila po povrchu.
- Pekla jsem na 160 stupňů asi půl hodinky.
Formu jsem použila o průměru 21cm.
Těsto není potřeba moc sladit. Sladkost vykompenzují hrušky.
Doba vaření: 45 minut Porcí: 6
- TIP: Nejlepší bude druhý den. Vyzkoušej i jiné sezónní ovoce.
Doba vaření: 45 minut
Porcí: 6
0
0
votes
Article Rating