Houbové ragů s bagetkou
Něco pro milovníky hub. Když už mě nebaví mazat pečivo pomazánkami a obkládat sýry, udělám tuto alternativu.
Co na to budeš potřebovat:
- 250g žampiónů (nejlépe krémových)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- trocha bílého suchého vína
- petržel
- oříšek másla
Postup:
- Na trošce másla jsem orestovala cibuli s česnekem dozlatova. Pokud se začne připalovat, zakápni trochou olivového oleje.
- Na orestovaný základ jsem přidala na kostičky nakrájené žampiony a zprudka, hezky dohněda, žampiony opekla.
- Ke konci jsem směs zastříkla trochou bílého vína (případně citrónu), nechala trochu probublat, přidala sůl, pepř a nasekanou petrželku.
- Vše jsem jen na pánvi prohodila a je hotovo.
- Podávám s opečenou bagetkou potřenou trochou česneku.