0 0 votes
Article Rating

Hlívový guláš

Vegetariánská klasika, guláš z hlívy. Já přidávám ještě fazole, aby byl guláš trochu výživnější.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • 500g hlívy
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce rajčatového protlaku
  • zeleninový vývar
  • 1 plechovka červených fazolí
  • koření – 1 lžíce sladké mleté papriky, chilli, bobkový list, nové koření, kmín, majoránka
  • chléb na zahuštění

Postup:

Základ na guláš ukuchtím z cibule, kterou orestuju pěkně dohněda, abych z ní dostala co nejvíc chuti. Následuje další paní na holení, nebo spíš na smažení – hlíva. Chuť povzbudím lžící rajčatového protlaku a přidám veškeré koření, kromě majoránky a tak půl minutky míchám. Zaleju zeleninovým vývarem, zahustím rozdrobeným chlebem a nechám bublat tak 10-15 minutek, dokud se chleba nerozvaří.

Na závěr přihodím fazole.

Dochutím majoránkou, petrželkou, oříškem másla a je hotovo.

Doba vaření: 40 minut                            Porcí: 6

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x