Hlívový guláš
Vegetariánská klasika, guláš z hlívy. Já přidávám ještě fazole, aby byl guláš trochu výživnější.
Co na to budeš potřebovat:
- 500g hlívy
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- lžíce rajčatového protlaku
- zeleninový vývar
- 1 plechovka červených fazolí
- koření – 1 lžíce sladké mleté papriky, chilli, bobkový list, nové koření, kmín, majoránka
- chléb na zahuštění
Postup:
Základ na guláš ukuchtím z cibule, kterou orestuju pěkně dohněda, abych z ní dostala co nejvíc chuti. Následuje další paní na holení, nebo spíš na smažení – hlíva. Chuť povzbudím lžící rajčatového protlaku a přidám veškeré koření, kromě majoránky a tak půl minutky míchám. Zaleju zeleninovým vývarem, zahustím rozdrobeným chlebem a nechám bublat tak 10-15 minutek, dokud se chleba nerozvaří.
Na závěr přihodím fazole.
Dochutím majoránkou, petrželkou, oříškem másla a je hotovo.
Doba vaření: 40 minut Porcí: 6