Grilovaný hermelín
Tak tohodle se přežírám celé léto :). V zimě ujíždím na nakládaném hermoši a v létě na grilovaném. Když ho zrovna nepořádám na zahrádce, koupím Pepika v obchodě a upeču si ho doma v troubě. A proto, že to není zrovna nejdietnější jídlo, odlehčuji ho alespoň salátem.
Co na to budeš potřebovat:
- hermelín na gril
- 1 lžička sladké mleté papriky
- půl lžičky uzené mleté papriky
- čtvrt lžičky chilli
- čtvrt lžičky sušeného česneku
- 2 lžíce olivového oleje
Postup:
- Z koření a oleje udělám marinádu a hermelín v ní důkladně obalím.
- Takto obalený hermoš zabalím do dvojitého alobalu a na 180 stupňů peču 13 minut tak, aby byl akorát vláčný.
- Podávám v odlehčené verzi se salátkem.
Doba vaření: 20 minut Porcí: 1
Tip: pokud máš čas, nech hermoše marinovat klidně přes noc