0 0 votes
Article Rating

Grilovaný hermelín

Tak tohodle se přežírám celé léto :). V zimě ujíždím na nakládaném hermoši a v létě na grilovaném. Když ho zrovna nepořádám na zahrádce, koupím Pepika v obchodě a upeču si ho doma v troubě. A proto, že to není zrovna nejdietnější jídlo, odlehčuji ho alespoň salátem.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • hermelín na gril
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • půl lžičky uzené mleté papriky
  • čtvrt lžičky chilli
  • čtvrt lžičky sušeného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Z koření a oleje udělám marinádu a hermelín v ní důkladně obalím.
  2. Takto obalený hermoš zabalím do dvojitého alobalu a na 180 stupňů peču 13 minut tak, aby byl akorát vláčný.
  3. Podávám v odlehčené verzi se salátkem.

Doba vaření: 20 minut                           Porcí: 1

Tip: pokud máš čas, nech hermoše marinovat klidně přes noc

Doba vaření: 20 minut

Porcí: 1

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x