Tak tohodle se přežírám celé léto :). V zimě ujíždím na nakládaném hermoši a v létě na grilovaném. Když ho zrovna nepořádám na zahrádce, koupím Pepika v obchodě a upeču si ho doma v troubě. A proto, že to není zrovna nejdietnější jídlo, odlehčuji ho alespoň salátem.
Co na to budeš potřebovat:
hermelín na gril
1 lžička sladké mleté papriky
půl lžičky uzené mleté papriky
čtvrt lžičky chilli
čtvrt lžičky sušeného česneku
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Z koření a oleje udělám marinádu a hermelín v ní důkladně obalím.
Takto obalený hermoš zabalím do dvojitého alobalu a na 180 stupňů peču 13 minut tak, aby byl akorát vláčný.
Podávám v odlehčené verzi se salátkem.
Doba vaření: 20 minut Porcí: 1
Tip:pokud máš čas, nech hermoše marinovat klidně přes noc