5 1 vote
Article Rating

Nordic wareForma na bábovku Nordic Ware

Dnes Vám přináším recenzi na formu na bábovku. A jakou jinou, než slavnou formu od Nordic Ware. Byla jsem zvědavá, zda jsou tyto formy jenom krásné nebo s nimi bude i radost péct. Nepovažuju se za kdovíjakou pekařku, takový velikonoční beránek při vyklápění pravidelně skončí bez hlavy apod. Byla jsem zvědavá, jak se bábovka povede s touto formou. Přeci jenom má spoustu záhybů a tudíž spoustu možností, kde se může něco přichytit nebo potrhat.

Postupovala jsem tedy dle návodu a před prvním použití formu vymyla mýdlovou vodou.
 
Následně jsem ji vymazala kapkou oleje a vysypala polohrubou moukou. Upřímně mi přišlo, že by se povrch ani vymazávat nemusel a stejně by se hezky vyklopila. To je ale pouze moje domněnka.
 
Mezitím jsem si připravila těsto na úžasně vláčnou banánovou bábovku. Banány dodají sladkost s již se nemusí tolik sladit cukrem. Pak klasika mouka, olej, vajíčko, trochu rumu, mléko, kypřící prášek, trochu jedlé sody, pytlíček vanilkového a pytlíček skořicového cukru a můj majstrštyk – na kousky nasekaná čokoláda na vaření. Aby se čokoláda celá nerozpustila, ale zůstaly v bábovce celé kousíčky čokolády, určitě použijte tu na vaření.
 
No a pak už je to rychlovka. Těsto jsem promíchala, trochu i pomixovala šlehačem, aby bylo hezky jemné a rychle s ním do připravené vymazané formy a do trouby na klasiku 180 stupňů cca 45 minut (dle trouby).
 
Po upečení přišla ta nejdůležitější část, a to jak půjde bábovka vyklopit.
Po upečení jsem bábovku vyndala, nechala cca dvě minutky odpočívat, přiklopila talířem a obrátila. Cca 5 minutek jsem ji nechala takto otočenou a následně jí trochu zatřesením pomohla. K mému úžasu vypadla snadno a vůbec se nepotrhala. Krásně se vykreslily detaily a celkově byla bábovka povedená.
Na dozdobení jsem ji polila čokoládou smíchanou se zakysanou smetanou a posypala podrcenými oříšky a mrazem sušenými jahodami.
 
Celkové zhodnocení formy
Forma na pohled opravdu působí luxusním dojmem a kvalitně. Dobře se vymývá i vymazává. Vyklopit šla snadno a hlavně bez potrhání těsta. Detaily byly hezky vykreslené dle formy. Prostě splňovala vše, co od formy na bábovku chcete.
Formu bude určitě používat i nadále i s různymi recepty. Třeba v tmavé variantě bude vykreslení vypadat zase trochu jinak…?;) Forma je prý na různých místech jinak silná, aby se dosáhlo rovnoměrného propečení a to můžu potvrdit, skutečně se nestalo, že by bábovka někde byla víc nebo míň upečená nebo vysušená. Při pečení si jen dejte pozor na jaký rozměr formy je koncipován váš recept. Rozměr většiny forem Nordic Ware je kolem 2,4l. Jediná věc, na kterou bych si u formy dala pozor, je opatrnost při manimulaci s formou. Příjde mi, že povrch může být náchylnější k mechanickému poškození a poškrábání.
Forma je sice dražší, ale pokud si chcete udělat radost nebo koupit luxusní dárek, myslím, že chybu neuděláte 🙂
 
Tuto i jiné formy Nordic Ware zakoupíte zde
Další kuchyňské výrobky můžete zakoupit na e-shopu Denis Henry.
 
Poděkování
Já děkuji e-shopu Denis Henry, který mi formu zaslal k vyzkoušení.
E-shop musím také doporučit, jelikož mě nejen zaujaly výrobky a profesionáně působící e-shop, ale především rychlost zaslání a vymazlená objednávková komunikace – takové ty maily, které Vám příjdou při objednání zboží, odeslání balíčku apod.:D a to já mám ráda, když si s tím někdo dá práci.
 

Recept na bábovku

  • 3 hodně zralé banány
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku mléka
  • 0,25 hrnku rostliného oleje
  • 1x vejce
  • 1x prášek do pečiva
  • 1x vanilkový cukr
  • 1x skořicový cukr
  • 1 lžička jedlé sody
  • kapka rumu
  • nahrubo nasekaná čokoláda na vaření

Banány jsem nejprve rozmačkala v míse a smíchala s ostatními surovinami. Nakonec jsem přidala kypřící prášek a jedlou sodu a vše ještě šlehačem promíchala a těsto vylila do vymazané formy. Pekla jsem na 180 stupňů cca 45 minut.

forma nordicware
Bábovka
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x