0 0 votes
Article Rating

 Fazole v rajčatové omáčce s volským okem

Výživná rychlovka, když příjdeš z práce domů a chceš uvařit něco nenáročného.

 

Co na to budeš potřebovat:

  • 1 plechovka máslových fazolí
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • 1 cibule
  • 4 vajíčka
  • chilli
  • lžíce protlaku

Postup:

  1. Cibulku jsem si orestovala na kapce oliváče dozlatova a přidala k ní rajský protlak, který jsem také mírně zarestovala. Dostane tak výraznější a lepší chuť.
  2. Dále jsem přidala chilli, plechovku rajčat a cca 3 minutky povařila.
  3. Teď je pravá chvíle přidat fazole, osolit a opepřit. Rovnou přidávám i vejce. Čtyři vejce se akorát vejdou do pánve.
  4. Zakreju pánev alobalem (kdo má poklici na pánev nebo pánev do trouby, určitě může využít) a nechávám probublávat na mírném plameni do uvaření vajec tak 10 minutek. Určitě ale vajíčka kontroluju, protože nejlepší jsou s ještě tekutým žloutkem.

Doba vaření: 20 minut

  Porcí: 2-3

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x