0
0
votes
Article Rating
Falafel bowl
Vegetariánský salát by měl být o správném složení živin. Jíst vegetariánsky neznamená jen jíst bez masa. Bílkoviny a potřebné aminokyseliny, které jsou obsaženy v mase se musí doplňovat jinak. I salát tak může být plnohodnotné jídlo, po kterém nebudeš mít za hoďku zas hlad. Navíc je tenhle falafel bowl rychlovka, kterou zvládneš i večer po příchodu z práce.
Co na to budeš potřebovat:
- plechovka cizrny
- hrst kuskusu
- balení oliv
- kus červené cibule
- kus salátové okurky
- hrst cherry rajčat
- listový salát
- na falafel:
- cizrna
- stroužek česneku
- petržel
- koriandr
- hrst strouhanky
- lžička mletého kmínu
- lžička mleté papriky
- řepkový olej na smažení
- lžička uzené papriky
- vajíčko
- hrst strouhanky
- Na dresing:
- bílí tučný jogurt
- 2 lžíce tahini pasty (seženeš ve zdravé výživě)
- citrónová šťáva
- lžíce olivového oleje
Postup:
- Necelou plechovku cizrny jsem hodila do mixéru spolu se všemi ostatními ingrediencemi na falafel (kromě vajíčka). Vzniklou směs jsem samozřejmě osolila, opepřila a přidala rozšlehané vejce. Takto připravené těstíčko jsem nechala 15 minut odpočinout, aby se dostatečně nasála přidaná strouhanka a směs hezky držel pohromadě. Teď je potřeba směs pořádně zapracovat a tvořit malé kuličky nebo placičky, které se následně budou smažit ve větší vrstvě oleje. Já použila řepkový. Po usmažení je dobré odsát přebytečný olej ubrouskem.
- Do salátu jsem dále nakrájela cherry rajčátka, olivy, salátovou okurku, trochu červené cibule a přidala listový salát.
- Aby salát také obsahoval sacharidy, přidala jsem trochu kuskusu, který jsem jen zalila horkou vodou a nechala naboptnat. Ochutila jsem solí, pepřem, oříškem másla kurkumou.
- Vše jsem zalila výborným dresinkem z bílého jogurtu, tahini pasty, citrónové šťávy, soli a pepře.
Doba vaření: 30 minut
Porcí: 2
0
0
votes
Article Rating
Pages: 1 2