5 1 vote
Article Rating

Dýňové noky

Tyhle dýňové noky jsou asi jeden z mých nejlepších receptů. Bohužel však trošku pracnějších, ale za vynaložené úsilí připadne o to větší odměna. A protože jsem ještě nezkoušela nic z máslové dýně, jsou tyhle noky právě z ní. Máslová dýně je trochu výraznější, než Hokkaido. Má takovou příjemnou oříškovou chuť a proto stačí jen málo surovin pro podtrhnutí její chuti.

Co na to budeš potřebovat:

  • půlka máslové dýně
  • 3 větší brambory
  • cca 300g polohrubé mouky (případně více dle konzistence těsta)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • špenát
  • hrst parmoše
  • 1 vejce
  • plátek másla
  • cca 400g kuřete
  • bylinky

Postup:

Dýni jsem upekla i s bramborama cca na 200 stupňů. Dýni asi tak 50 minut, brambory 40 minut (dle velikosti). Následně jsem je nechala vychladnout. Brambory jsem oloupala a rozmačkala a dala do velké mísy k dýni, kterou jsem si vydlabala. Do mísy jsem přidala ještě máslo, vajíčko, oregáno, špetku muškátového oříšku, a hrst parmoše. Pak jsem přisypávala mouku a hnětla těsto. Z hotového těsta jsem začala tvořit malé noky a následně je hodila do vroucí vody, dokud nevyplavaly. Těsto může být trochu mazlavé a hůře zpracovatelné. Pokud ho necháš odležet v lednici, budou se noky tvořit lépe.

Mezitím jsem si orestovala kousky kuřete a dala stranou. Přihodila jsem cíbu a česnek a orestovala dohněda. Na závěr jsem do pánve přihodila noky a ještě je s cibulkou a česnekem cca 5 minut restovala, aby měly kůrčičku.

Pak jen stačí přidat maso a špenát, ještě cca 2 minutky prohřát a můžeš s hoblinkami parmazánu podávat.

Doba vaření: 1,5 hodin                                  Porce: 4-5

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x