Na tenhle dezert můžeš použít jak jemnější a sladší máslovou dýni, tak výraznější dýni Hakkaido. Chuť dýně doplní jemná ritcotta a celé to doladí perníkové koření.
Co na to budeš potřebovat:
dýně
třtinový cukr
2 vejce
1 balení riccoty (lze použít i tvaroh)
hrst rozemletých mandlí (vlašáků)
trocha mléka
perníkové koření
Postup:
Já na tento recept použila menší dýni Hokkaido. Tu jsem nakrájela na měsíčky, zbavila ji semínek a přendala na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením jsem ji ještě lehce posypala třtinovým cukrem a dala péct do trouby na 160 stupňů na horkovzduch cca na 40 minut – záleží na velikosti kousků. Nakrájenou dýni je lepší péct slupkou dolu, aby se zbytečně nespálila.
Upečenou dýni jsem nechala vychladnout a rozmixovala v mixéru dohladka.
Pyré z dýně jsem smíchala s ricottou, přidala dvě vajíčka, hrst oříšků, trochu mléka, pokud by byla směs moc hustá, a perníkové koření.
Veškeré suroviny jsem důkladně promíchala a pekla ve formě malých báboviček na 180 stupňů na horkovzduch asi půl hodinky, dokud bábovičky nezezlátly.