0 0 votes
Article Rating

Dýňové bábovičky

 Na tenhle dezert můžeš použít jak jemnější a sladší máslovou dýni, tak výraznější dýni Hakkaido. Chuť dýně doplní jemná ritcotta a celé to doladí perníkové koření.

Co na to budeš potřebovat:

  • dýně
  • třtinový cukr
  • 2 vejce
  • 1 balení riccoty (lze použít i tvaroh)
  • hrst rozemletých mandlí (vlašáků)
  • trocha mléka
  • perníkové koření

Postup:

  1. Já na tento recept použila menší dýni Hokkaido. Tu jsem nakrájela na měsíčky, zbavila ji semínek a přendala na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením jsem ji ještě lehce posypala třtinovým cukrem a dala péct do trouby na 160 stupňů na horkovzduch cca na 40 minut – záleží na velikosti kousků. Nakrájenou dýni je lepší péct slupkou dolu, aby se zbytečně nespálila.
  2. Upečenou dýni jsem nechala vychladnout a rozmixovala v mixéru dohladka.
  3. Pyré z dýně jsem smíchala s ricottou, přidala dvě vajíčka, hrst oříšků, trochu mléka, pokud by byla směs moc hustá, a perníkové koření.
  4. Veškeré suroviny jsem důkladně promíchala a pekla ve formě malých báboviček na 180 stupňů na horkovzduch asi půl hodinky, dokud bábovičky nezezlátly.

Doba vaření: 1 hodin 30 minut               Porcí: 6

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x