0 0 votes
Article Rating

Domácí Nutella

Klasickou kupovanou Nutellu nemusím. Vždy když jí ochutnám, tak se mi zkřiví palce u nohou a začne mě pálit v krku, jak je brutálně sladká.

Proto když už, dělám domácí, která je sladká tak akorát. A jako dárek také potěší. Navíc si můžeš udělat rovnou dva druhy. Můj favorit je buráková, ale lískáčová také určo stojí za ochutnání.

Co na to budeš potřebovat:

Buráková
  • 100g buráků
  • 150ml neslazeného kondenzovaného mléka
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • tabulka mléčné čokolády
Lískáčová
  • 100g lískových ořechů
  • 150ml neslazeného kondenzovaného mléka
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • tabulka hořké čokolády
  • (trochu instantního kafe)

Postup:

  1. V obou případech oříšky opražím v troubě na 200 stupňů cca na 5-10 minut. Tady fakt doporučuji hlídat, aby se oříšky nespálily.
  2. Po vyndání z trouby je nechám vychladnout a přendám do mixéru, kde je umixuji co nejjemněji, až do takové pasty. Vždy lžičkou seškrábnu hmotu ze stran mixéru a mixuji dál, tento proces trochu trvá.
  3. Mezitím si připravím čokoládu, kterou rozpustím ve vodní lázni (nebo opatrně v rendlíku) a smíchám s kondenzovaným mlékem a kakaem. Nechám mírně probublat a následně nechám trochu zchladnout.
  4. Rozpuštěnou čokoládu pak už jen stačí smíchat s oříškovou pastou a přelít do skleničky.
 
Rozhodně uchovávej v lednici. V lednici hmota trochu ztuhne, proto není na škodu jí udělat trochu řidší. Pokud se bude zdát hustá, přilej ještě trochu kondenzovaného mléka.

Doba vaření: 30 minut 

Porcí: x

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x