Čočkový salát s balkánským sýrem
Jelikož máme vždycky v létě doma šílené horko a jen stěží bychom přežili bez větráku, musím mít v zásobě pár receptů, které zasytí a jsou zcela bez vaření. Tento recept navíc ještě osvěží díky přidané mátě a citrónu.
Pro vegetariány jako plnohodnotný hlavní chod, pro masožravce perfektní příloha třeba na grilování!
Co na to budeš potřebovat:
- 2 plechovky sterilované čočky (v pohodě jí seženeš ve všech supermarketech. Nemusíš ji vařit a chuťově je moc dobrá).
- 1 červená paprika
- velká hrst cherry rajčat
- 3 jarní cibulky
- citrónová šťáva
- 1 lžička citrónové kůry
- hrst máty
- balkánský sýr
- 3-5 lžic hustého tmavého balsamika
- olivový olej
Postup:
- Veškerou zelču nakrájím na malé kousky a smíchám ve velké míse s čočkou.
- Salát ochutím citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, balsamikem, olivovým olejem, solí, pepřem a mátou.
- Důkladně promíchám a bohatě zasypu nastrouhaným balkánským sýrem.
Doba vaření: 15 minut Porcí: cca 4
TIP: salát se skvěle hodí ke grilovanému masu