Jelikož máme vždycky v létě doma šílené horko a jen stěží bychom přežili bez větráku, musím mít v zásobě pár receptů, které zasytí a jsou zcela bez vaření. Tento recept navíc ještě osvěží díky přidané mátě a citrónu.
Pro vegetariány jako plnohodnotný hlavní chod, pro masožravce perfektní příloha třeba na grilování!
Co na to budeš potřebovat:
2 plechovky sterilované čočky (v pohodě jí seženeš ve všech supermarketech. Nemusíš ji vařit a chuťově je moc dobrá).
1 červená paprika
velká hrst cherry rajčat
3 jarní cibulky
citrónová šťáva
1 lžička citrónové kůry
hrst máty
balkánský sýr
3-5 lžic hustého tmavého balsamika
olivový olej
Postup:
Veškerou zelču nakrájím na malé kousky a smíchám ve velké míse s čočkou.