5 1 vote
Article Rating

čočková salát s balkánským sýremČočkový salát s balkánským sýrem

Jelikož máme vždycky v létě doma šílené horko a jen stěží bychom přežili bez větráku, musím mít v zásobě pár receptů, které zasytí a jsou zcela bez vaření. Tento recept navíc ještě osvěží díky přidané mátě a citrónu.

Pro vegetariány jako plnohodnotný hlavní chod, pro masožravce perfektní příloha třeba na grilování!

Co na to budeš potřebovat:

  • 2 plechovky sterilované čočky (v pohodě jí seženeš ve všech supermarketech. Nemusíš ji vařit a chuťově je moc dobrá).
  • 1 červená paprika
  • velká hrst cherry rajčat
  • 3 jarní cibulky
  • citrónová šťáva
  • 1 lžička citrónové kůry
  • hrst máty
  • balkánský sýr
  • 3-5 lžic hustého tmavého balsamika
  • olivový olej

 Postup:

  1. Veškerou zelču nakrájím na malé kousky a smíchám ve velké míse s čočkou.
  2. Salát ochutím citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, balsamikem, olivovým olejem, solí, pepřem a mátou.
  3. Důkladně promíchám a bohatě zasypu nastrouhaným balkánským sýrem.

Doba vaření: 15 minut                                                                   Porcí: cca 4

TIP: salát se skvěle hodí ke grilovanému masu

Doba vaření: 15 minut  

Porcí: cca 4

čočka
čočka
čočka
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x