0 0 votes
Article Rating

Čočka Belluga s pečenými paprikami a tuňákem

Když jsem zjistila, že existuje černá čočka, strašně mě lákalo jí vyzkoušet. Velice mě překvapila svou chutí. Je pevná a má takovou oříškovou chuť. Myslím, že by mohla chutnat i těm, kteří jinak čočku moc nemusí. Každopádně určo stojí Belluga čočka za vyzkoušení.

Co na to budeš potřebovat:

  • 300g čočky Belluga
  • velká hrst rajčat
  • žlutá a červená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • citrón
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce octu
  • 2 lžíce dobrého hustého balsamika
  • 2 lžíce oleje
  • tuňák

Postup:

Čočku jsem uvařila dle návodu, trvá to cca 20 minut.

Dále nám trochu dýl bude trvat pečení paprik. Dají se nahradit nakrájenými čerstvými paprikami, na pečené však vůbec nemají. Papriky peču tak, že je vložím do trouby rozpálené na 200 stupňů a peču je asi 20 minut dokud papriky nezčernají. Vůbec se toho neboj, skutečně na sobě musí mít černé puchýřky, jinak nepůjdou oloupat. Je vhodné papriky aspoň jednou otočit. Po vyndání z trouby je neméně důležitý krok jejich zapaření. Já je dávám do misky a zakreju potravinářskou fólií. Takto odpočívat je nechám přibližně 20 minut. A pak příjde ta sranda. Pokud se člověk drží postupu, papriky teď půjde snadno oloupat, všechno černé musí pryč. Oloupané a nakrájené je vložím do misky a zakápnu 1 lžící balsamika a dvěma lžícemi oliváče. Na chuť ještě rozmáčklý stroužek česneku, sůl, pepř a papriky jsou hotové.

Pokrájenou jarní cibulku, tuňáka a rajčátka smíchám ještě spolu s pečenými paprikami i se šťávou s uvařenou čočkou. Na závěr ještě případně ochutím octem, balsamikem, olejem, nebo solí a je hotovo.

 

Doba vaření: 30 minut                            Porcí: 4-5

TIP: rajčátka můžeš přidat do trouby spolu s paprikami

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x