Chilli con tofu
Určitě znáš chilli con carne, což je varianta na chilli s mletým masem. Bezmasou alernativou je tohle chilli con tofu. Bílkovinová bomba plná chilli a koření. Na zahřátí je tohle jídlo úplně peckovní.
Co na to budeš potřebovat:
- tofu
- cibule
- kukuřice
- plechovka drcených rajčat (případně čerstvá rajčata)
- červené fazole
- jalapeno
- chilli
- koření – lžička mleté papriky, lžička uzené papriky, lžička sušeného česneku, koriandr
- kostička hořké čokolády
Postup:
- Nejprve jsem na troše oleje orestovala cibuli. Na tento základ jsem pak přidala lžičku mleté papriky, uzenou papriku, sušený česnek, jalapeno, chilli a opravdu krátce na mírném plameni zarestovala, aby se koření nepřipálilo.
- Dále jsem přidala drcená rajčata, osolila a směs cca 5 minut povařila.
- Do povařených rajčat jsem přidala rozdrobené tofu, fazole a kukuřici a vařila dalších cca 5 minutek do zhoustnutí.
- Na závěr jsem dochutila koriandrem a kostičkou hořké čokolády, kterou jsem nechala v chilli rozpustit.
Já mám chilli nejradši s basmati rýží.