0 0 votes
Article Rating

Červené kari

Miluju asijské jídlo a nejvíc ostré v kombinaci s kokosovým mlékem. Spolu se zeleninou je pro mě tohle kari naprosto jasná volba a je jedno jestli s kuřetem tofu, lososem, nebo luštěninami, všechny varianty jsou skvělé. A tady máš recept.

Co na to budeš potřebovat:

  • 500g kuřecích prsou
  • 100ml kuřecího vývaru
  • půlku menší žluté papriky
  • půlku menší červené papriky
  • cuketu
  • 200ml plechovku kokosového mléka
  • vrchovatou lžíci kari pasty
  • 3 špetky třtinového cukru
  • koriandr
  • limetka
  • lžíce oleje
  • (chilli)

Postup:

na lžíci oleje jsem orestovala kari pastu, zalila ji vývarem, nechala trochu zredukovat a poté přidala kokosové mléko. Určitě koukni na podíl kokosové šťávy. Já koupila dvě různé plechovky. Jedna opravdu chutnala po kokosu a druhá byla naprosto bez chuti. Dle složení totiž ta druhá obsahovala cca jen 50% kokosové vody. Nenapadlo mě totiž, že kokosové mléko může být taky jen ochucená předražená voda. A znovu jsem omáčku cca 2 minutky povařila. Pak přijde na řadu dochucování. Špetkou cukru, limetkovou šťávou, aby chuť byla vyvážená. Případně můžeš přidat ještě trochu kari pasty nebo chilli, pokud by se ti omáčka zdála málo ostrá.

No a mezitím jsem si připravila masíčko a zelču. Oboje jsem lehce orestovala na lžíci oleje a zalila připravenou kari omáčkou. Nechala ještě jednou projít varem a zasypala koriandrem. Pokud koriandr nemáš rád/a, bazalka poslouží stejně dobře.

A to je celé. Pak už jen zbývá naservírovat s uvařenou rýží.

Doba vaření: 30 minut                                                       Porcí: 4-5

  • Tip: vyzkoušet můžeš i jinou kombinaci zeleniny a luštěnin. Např. květák, fazolky, cizrnu, lilek, dýni…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x