0 0 votes
Article Rating

Červená čočka se sušenými rajčaty

Červenou čočku mám velmi ráda. Je lehká, zdravá a moc dobrá. Zkoušela jsem ji se sterilovanou zeleninou, klasicky na kyselo, ale úplně nejvíc mi chutná se sušenými rajčaty.

Recept vznikl tak, že jsem měla chuť na čočku, ale neměla jsem doma žádné z ingrediencí, které do ní běžně dávám. Sušená rajčata mám po ruce vždy. Podle mě se hodí snad úplně ke všemu a pokud máš nějaké jídlo, které není tak úplně dochucené a nevíš co s ním, tak sušená rajčata to vždy zachrání. V lednici bylo ještě tofu a abych přidala čočce na svěžesti, přidala jsem i čerstvá rajčata.

Moje kolegyňka Zdeňka se k tomuhle receptu odhodlává už asi půl roku. Nevím proč, je fakt strašně jednoduchej ,).

Co na to budeš potřebovat:

  • 350g červené čočky
  • velká hrst sušených rajčat
  • hrst cherry rajčátek
  • tofu (bazalkové, marinované, s medvědím česnekem)
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka nebo jarní cibulka na posypání

Postup:

Jak jsem říkala, je tenhle recept strašná rychlovka. Začnu vařením čočky. Spousta lidí má problém, že se jim čočka rozvaří a je z ní spíš taková kaše. Já čočku vařím cca max 5 minut, ne víc. Zůstane tak hezky pevná.

Dále orestuju tofu, které jsem si nakrájela na kostičky. Až je hezky zlatavé, dám ho stranou odpočívat.

Orestuju si cibulku s česnekem dozlatova na troše oliváče. Přidám sušená a čerstvá rajčata a ještě tak minutku restuju. Osolím a opepřím.

Všechno pak smíchám s čočkou a ochutím ještě trochou oleje ze sušených rajčat, je-li potřeba. Na závěr doladím pažitkou nebo bazalkou a je hotovo.

Doba vaření: 20 minut                            Porcí: cca 5

Co se může pokazit: Rozvařit čočku. Opravdu zkus čočku vařit kratší dobu, než je uvedeno na obale, poznáš rozdíl.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x