Candát s beluga čočkou
Beluga čočku seženeš v prodejnách se zdravou výživou, DM nebo třeba v Tescu, kde je o dost levnější. Je hezky pevná a má lahodnou oříškovou chuť. Hodí se do salátů nebo jako příloha. Pokud chceš do pokrmu doplnit sacharidy, můžeš přidat na kostičky nakrájené batáty.
Co na to budeš potřebovat:
- filety z candáta
- hladká mouka
- 300g čočky beluga
- 1 bílá cibule
- 3 sroužky česneku
- vývar
- bobkový list
- 300g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
- husté tmavé balsamiko
- citrónová šťáva
- máslo
Postup:
- čočku jsem si uvařila ve vývaru spolu s bobkovým listem
- na pánvičce jsem si orestovala najemno nakrájenou cibulku a česnek. K základu jsem také přihodila na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a také lehce orestovala.
- uvařenou čočku jsem promíchala s orestovanou zeleninou a zakápla balsamikem a citrónovou šťávou
- rybku jsem pouze osolila, opepřila a lehce obalila v hladké mouce. Hned jsem ji smažila naprudko na másle z obou stran dozlatova.