Beluga čočku seženeš v prodejnách se zdravou výživou, DM nebo třeba v Tescu, kde je o dost levnější. Je hezky pevná a má lahodnou oříškovou chuť. Hodí se do salátů nebo jako příloha. Pokud chceš do pokrmu doplnit sacharidy, můžeš přidat na kostičky nakrájené batáty.
Co na to budeš potřebovat:
filety z candáta
hladká mouka
300g čočky beluga
1 bílá cibule
3 sroužky česneku
vývar
bobkový list
300g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
husté tmavé balsamiko
citrónová šťáva
máslo
Postup:
čočku jsem si uvařila ve vývaru spolu s bobkovým listem
na pánvičce jsem si orestovala najemno nakrájenou cibulku a česnek. K základu jsem také přihodila na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a také lehce orestovala.
uvařenou čočku jsem promíchala s orestovanou zeleninou a zakápla balsamikem a citrónovou šťávou
rybku jsem pouze osolila, opepřila a lehce obalila v hladké mouce. Hned jsem ji smažila naprudko na másle z obou stran dozlatova.