0
0
votes
Article Rating
Butter tofu
Poslední dobou jsem si oblíbila indickou kuchyni. A jako vždy, když mi něco chutná, musím to vyzkoušet i doma. Konkrétně jsem se pustila do Butter chicken (v mém případě Butter tofu) a omáčka se povedla na jedničku. Kupodivu i většinu koření, které mě vždycky od indický kuchyně odrazovalo jsem měla po vánocích doma od dělání perníčků.
Co na to budeš potřebovat:
- Na naložení
- tofu (kuřecí prsa)
- 1 stroužek česneku
- lžička nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce řepkového oleje
- 3 lžíce hustého bílého jogurtu
- lžička koření garam masala, sůl pepř
- na omáčku
- 1 velká cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 400g rajčatové passaty
- 100ml smetany 31%
- koření – 2 lžíce garam masala, 1 lžíce kurkumy, 3 kusy hřebíčku, (kardamon), chilli, skořice, koriandr
- citrónová šťáva
- 1 lžíce třtinového cukru
- oříšek másla
Postup:
- Tofu jsem si nakrájela na nudličky a přidala k němu lžičku garam masaly (koupila jsem v Tescu), nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhaného zázvoru, sůl, pepř, lžíci oleje a tři lžíce hustého bílého jogurtu. Nechala jsem asi 2 hoďky marinovat. Tofu (kuře) je úžasně vláčné a ochucené. Po odležení jsem orestovala a dala stranou.
- Na stejné pánvi jsem na troše másla orestovala najemno nakrájenou cibuli. K ní jsem asi po dvou minutách přidala nastrouhaný stroužek až dva česneku, lžíci nastrouhaného zázvoru a koření – 2 lžíce koření garam masala, lžíci kurkumy, 3 kusy hřebíčku, (kardamon) a chilli. Restovala jsem pozvolna asi minutku a přidala 400g rajčatové passaty a 100ml smetany (případně trochu vody, pokud bude omáčka moc hustá).
- Povařila jsem a ochutila citrónovou šťávou, lžící třtinového cukru, špetkou skořice, koriandrem.
- Ke konci jsem přihodila orestované tofu a po stáhnutí z plamene jsem přidala ještě kousek másla a nechala ho v omáčce rozpustit.
Doba vaření: 40 minut Porcí: 5
0
0
votes
Article Rating