0 0 votes
Article Rating

butter tofuButter tofu

Poslední dobou jsem si oblíbila indickou kuchyni. A jako vždy, když mi něco chutná, musím to vyzkoušet i doma. Konkrétně jsem se pustila do Butter chicken (v mém případě  Butter tofu) a omáčka se povedla na jedničku. Kupodivu i většinu koření, které mě vždycky od indický kuchyně odrazovalo jsem měla po vánocích doma od dělání perníčků.

Co na to budeš potřebovat:

  • Na naložení
  • tofu (kuřecí prsa)
  • 1 stroužek česneku
  • lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 3 lžíce hustého bílého jogurtu
  • lžička koření garam masala, sůl pepř
  • na omáčku
  • 1 velká cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 400g rajčatové passaty
  • 100ml smetany 31%
  • koření – 2 lžíce garam masala, 1 lžíce kurkumy, 3 kusy hřebíčku, (kardamon), chilli, skořice, koriandr
  • citrónová šťáva
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • oříšek másla

Postup:

  1. Tofu jsem si nakrájela na nudličky a přidala k němu lžičku garam masaly (koupila jsem v Tescu), nastrouhaný stroužek česneku, trochu nastrouhaného zázvoru, sůl, pepř, lžíci oleje a tři lžíce hustého bílého jogurtu. Nechala jsem asi 2 hoďky marinovat. Tofu (kuře) je úžasně vláčné a ochucené. Po odležení jsem orestovala a dala stranou.
  2. Na stejné pánvi jsem na troše másla orestovala najemno nakrájenou cibuli. K ní jsem asi po dvou minutách přidala nastrouhaný stroužek až dva česneku, lžíci nastrouhaného zázvoru a koření – 2 lžíce koření garam masala, lžíci kurkumy, 3 kusy hřebíčku, (kardamon) a chilli. Restovala jsem pozvolna asi minutku a přidala 400g rajčatové passaty a 100ml smetany (případně trochu vody, pokud bude omáčka moc hustá).
  3. Povařila jsem a ochutila citrónovou šťávou, lžící třtinového cukru, špetkou skořice, koriandrem.
  4. Ke konci jsem přihodila orestované tofu a po stáhnutí z plamene jsem přidala ještě kousek másla a nechala ho v omáčce rozpustit.

Doba vaření: 40 minut               Porcí: 5

butter tofu
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x