0 0 votes
Article Rating

Bramborový guláš s tofu

Když jsem byla malá, bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel buřtguláš. Místo buřtu však nyní používám uzené tofu a i když už si tak úplně chuť buřta nepamatuju, jsem přesvědčená, že zrovna v tomhle receptu to skoro není poznat. V zimě je na zahřátí k nezaplacení. Guláš dělám v různých obměnách co se týče luštěnin. Jednou přidám červené fazole, jindy červenou čočku a někdy třeba mix. Vždy je skvělý.

Co na to budeš potřebovat:

  • cca půl kila brambor
  • 1 velké uzené tofu
  • 200g červené čočky (nebo plechovka červených fazolí)
  • 3 menší cibule
  • stroužek česneku
  • petržel
  • kapka smetany
  • koření – velká lžíce pálivé papriky, malá lžička uzené papriky, bobkový list, nové koření, kmín
  • majoránka
  • 2l vody
  • 150g cizrnové mouky (nebo bramborový škrob) na zahuštění

Postup:

Jako první začnu na troše řepkového oleje orestováním cibulky dohněda. Až zezlátne, zasypu jí kořením, moukou a po krátkém zarestování (bacha na spálení papriky) přileju vodu. Potom přidám brambory nakrájené na malé kostičky a vařím cca 10 minut, dokud nejsou brambory téměř měkké. Čočku (fazole) přidám chvíli po přidání brambor, aby se úplně nerozvařila.

Na závěr přihodím tofu, nadrcený stroužek česneku, kapku smetany a po stáhnutí plamene hrstičku majoránky s petrželkou.

Doba vaření: 30 minut                            Porcí: 6

TIP: pokud zahušťuješ cizrnovou moukou, může se na povrchu tvořit pěna. Tu po dovaření jednoduše odstraň naběračkou.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x