0
0
votes
Article Rating
Tvarohovo ovesné lívanečky s jahodovým přelivem
Miluju mlsání bez výčitek. Chuťově jsou tyhle lívance srovnatelné s klasickými kynutými, jsou však o dost lehčí, méně kalorické a hlavně díky tvarohu obsahují spoustu bílkovin.
Co na to budeš potřebovat:
- hrnek a půl rozmixovaných ovesných vloček
- 2 vaničky tučného tvarohu (1,5 do těsta, 0,5 do šlehačky)
- trochu kefíru, pokud by bylo těsto příliš husté (mléka)
- lžíce třtinového (vanilkového) cukru nebo medu
- 2 vejce
- 1 zralý banán
- půl lžičky kypřícího prášku
- smetana ke šlehání 33%
- mandle
- (javorový sirup)
- na rozvar
- jahody
- lžíce medu
- (panák brandy)
Postup:
- Na lívance: ovesné vločky rozmixuji co nejjemněji. Přidám k nim rozmačkaný banán, tvaroh, kefír, cukr a vejce. Těsto důkladně rozšlehám. Kefír přidávám až nakonec, podle hustoty těsta.
- V druhé misce si vyšlehám bílky se špetkou soli. Bílky pak opatrně vmíchám do zbytku těsta a přidám kypřící prášek. Těsto by mělo být spíše hustší konzistence.
- Na pánvi potřené olejem smažím malé lívanečky.
- Na rozvar: mezitím si ještě udělám jahodový rozvar z čerstvých nebo mražených jahod. Ten udělám tak, že dám jahody do rendlíku, trochu je podleji vodou, nebo trochou brandy a dusím je do jahodového pyré. Osladím lžící medu.
- Upečené lívanečky polévám připraveným jahodovým rozvarem, zdobím čerstvými jahodami, mandlemi, javorovým sirupem a navrch přidám šlehačku vyšlehanou se zbylou půl vaničkou tvarohu. To znamená, že napřed vyšlehám klasicky šlehačku do tuha (pomáhám si ztužovačem), smíchám s tvarohem a opatrně prošlehám dohromady na nízké otáčky.
Doba vaření: 30 minut
Porcí: cca 4
0
0
votes
Article Rating