Rychlá, jednoduchá a luxusní véča. Na tataráku z lososa není vůbec nic těžkého, s přehledem ho zvládneš i doma.
Co na to budeš potřebovat:
cca 150g lososa
1 jarní cibulku
kousek šalotky
půlka avokáda
čtvrt lžičky sušeného česneku
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
citrón
Postup:
Co nejčerstvějšího lososa jsem se snažila naškrábat na malé kousíčky špičkou ostrého nože. Případně je možné ho nasekat na miniaturní kousíčky. Rozhodně není vhodné používat mixér, jinak budeš mít místo tataráku lososovou pomazánku.
Zralé avokádo jsem vidličkou rozmačkala na pastu a přidala k lososovi.
Teď přijde na řadu ochucování. Jarní cibulku s kouskem šalotky jsem si nakrájela co nejvíce najemno a přidala i s ostatními ingrediencemi do misky s lososem a avokádem.
Pořádně promíchám, aby se chutě propojily. Kdyžtak ještě dochucuj dle chuti.